AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı tarafından Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Devlet Bakanı Egemen Bağış iftar sonrası yaptığı konuşmada referandumda "hayır" diyeceklere hakaret etti.

Bağış, iftardan sonra anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesinden sonra Türkiye’nin daha demokratik, daha şeffaf, daha çağdaş, daha saygın ve daha zengin bir ülke olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bu pakete ’Hayır’ diyenlerin, paketin içeriğiyle ilgili bir eleştiri getirdiğini duymadım. Çünkü bu paketin içerisinde eleştirebilecekleri bir şey de yok” dedi. Paketin içeriği okunmadan “Evet” denilmemesi gerektiğini söyleyen Bağış, şöyle devam etti: “Ama bu paketin içeriğini okuduktan sonra, paketin ülkeye neler kazandıracağını gördükten sonra bu pakete ’Hayır’ diyenin ya aklından zoru vardır ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır.”

Pakete kimlerin ’Hayır’ dediğine bakıldığında neden ’Evet’ denilmesi gerektiğinin anlaşılacağını kaydeden Bağış, ’Hayır’ diyenlerin, tuzu kuru olanlar ve milletten kopmuşlar, ’Evet’ diyenlerin ise bu millete hizmet edenler olduğunu anlattı. (Mynet)