Balduk: Sayın Başbakan’a sözümüz var, siyasete girersem başka yer olmaz....

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) yönetim kurulu başkanlığından istifa eden Mehmet Balduk, siyasete girebileceğini ancak henüz kesin karar vermediğini söyledi.

Balduk, “siyaset olacaksa nerden olur?” sorusunu, “Sayın Başbakan'a sözümüz var. Siyasete girersem ordan girerim başka yer olmaz” diye yanıtladı.

İstifasının aslında sürpriz olmadığını belirten Mehmet Balduk, 2009’da KATSO’da başkan adayı olmama kararı aldığını ancak küresel ekonomik kriz nedeniyle Kahramanmaraş’ın birliği ve beraberliği için biraz da mecburen başkanlığa devam ettiğini belirterek, “Küresel kriz geçti sayılır. Türkiye’yi teğet geçti, Kahramanmaraş ekonomisi de çok şükür beklenenden de çok daha iyi duruma geldi. Her şey yerli yerine oturdu. Ben de şimdi istifa ettim ve koltuğumu genç bir arkadaşıma (Kemal Karaküçük) bırakıyorum. Kendisi aynı zamanda OSB başkanımızdır” dedi.

16 yıllık başkan KATSO Başkanlığını 16 yıldır sürdüren ve Kahramanmaraş sanayisinin gelişiminde büyük emeği olan Mehmet Balduk, şu mesajları verdi:

“Artık sanayide Maraş’ın önünde engel çıkartılmadıkça bu gelişimi kimse durduramaz. Türkoğlu’ndaki Lojistik Köy bittikten sonra bu yeni bir organize sanayi kurulması ile ilgili Tomsuklu’da çalışmalar devam ediyor. Yapamadığın şey ne derseniz turizmi geliştirememek. Bunda özel sektörün de suçu var, bizlerin müteşebbislerin de suçu var. Alt yapıyı bitirmeyen, Maraş’ı turizm bölgesi ilan edemeyen veya Maraş’taki tarihi değerleri ortaya koyamayan, sunamayan yerel idarenin ve siyasetin de suçu var. Hepimizin suçu var. Maraş’ta turizm gelişmediği için hizmet sektörü gelişmiyor.”

Mehmet Balduk, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı olup olmayacağına dair soruyu da, “10-15 gün dinlenebilirim. Siyaset ihtimal dahilinde. Oda başkanlığım sürecinde odaya siyaseti hiç karıştırmadım. Odaya gelen her siyasi parti genel başkanını, her bakanımızı, sayın başbakanımızı ağırladık. Sorunlarımızı anlattık” diye yanıtladı.

Balduk, Türkiye’de siyasette de mücadele süreci yaşandığını birikimi olanların görev verilirse bu mücadeleye katılabileceğini belirterek, "Şartlar uyarsa eğer siyasete girince hizmet imkanı olacaksa siyaset yaparız. Yoksa boy göstermek için siyasete girilmez” dedi.

Karaküçük başkan oldu

Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına Kemal Karaküçük seçildi.

Karaküçük, “Sayın Balduk, Kahramanmaraş sanayisinin önünü açmak için, ticaretin önünü açmak için büyük katkıları olmuş ve ciddi mücadele vermiştir. Kendisi istifa etti. Yönetim kurulunun teveccühü ile beni seçtiler. Ben de inşallah almış olduğum bu bayrağı daha ileriye götürmek için tüm meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte cansiparane çalışacağız. Bundan sonra KMTSO üretmeye, istihdam üretmeye devam edecektir.” dedi. (Kaynak: Sadi Özdemir / HÜRRİYET)