Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki DSP teşkilatında istifa depremi yaşandı. Demokratik Sol Parti’de (DSP) hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü Kongre sonundaki seçim sonuçlarını eleştiren Türkoğlu ilçe Başkanı Ahmet Oğul ve Yönetim Kurulu Üyeleri istifa ederek tepkilerini ortaya koydular.

DSP İlçe Başkanı Ahmet Oğul şunları söyledi: “Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla yola çıkarken amacımız toplumun dertlerine çözüm bulmak, sorunlarını çözmek ancak Halkçı lider Ecevit’in Demokratik Sol Parti’si ile mümkündür düşüncesi ile siyasete girdik ve siyasi yaşamımızı sürdürüyorduk. Ancak genel merkezimizde ve il teşkilatımızdan bu konuda bir destek ve anlayış göremedik. Gerçekleştirilen son Genel Kurul’da genel başkan adaylarının içerisinde toplumu kucaklayıcı ve kitleleri peşinden sürükleyecek bir adayın olmayışı bizleri bu karara almaya mecbur etti.

En önemlisi DSP’de bir genel başkanlık sorunu değil Türkiye’yi yönetecek, toplumu kucaklayacak, doğusuyla-batısıyla Türkiye’nin değerlerine sahip çıkacak daha açığı Merhum Liderimiz Bülent Ecevit’in mücadele ruhu ile çalışabilecek bir lidere ihtiyaç vardır. Ayrıca son genel kurulda yaşanan olayları tasvip etmediğimizi de belirtiyor, yeni seçilen yönetim ve genel başkanla iktidar hedefine ulaşılamayacağı ve seçimde başarılı olunamayacağı için, Efsane genel başkanımız Bülent Ecevit’in kurduğu ve düşünce sisteminin bundan sonra bu partide uygulanamayacağı için ben ve arkadaşlarım partimizden üzülerek te olsa istifa ediyoruz. Siyasi gelişmeleri ve oluşumları izleyerek Türkiye’de Sol’un iktidar olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

DSP Türkoğlu ilçe Örgütünde Başkan Ahmet Oğul ve ile birlikte ilçe Yönetim Kurulu üyeleri; Ahmet Akaya, Mahmut Ardıç, Ali Çam, Osman Akıllı ve Yaşar Evran da istifa ederek partilerinden ayrıldılar. (TÜRKOĞLU - www.kanal46.com)




Editör: TE Bilisim