Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TSK'nın Balyoz davasına ilişkin yaptığı açıklamayı sert dille eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, TSK’nın Balyoz açıklaması ile yanlış yaptığını belirtti. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ni de eleştiren Erdoğan, büyükelçiliğin kızına 'Fotoğrafın düzgün değil' diyerek vize vermek istemediğini söyledi.

Fransa’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce Balyoz davasından tutuklu askerlerle ilgili açıklama yapan TSK'yı eleştirdi. Askerlerin tututkluluk hallerine yönelik itirazı reddeden mahkemenin kararını anlamadığını belirten TSK, bu açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde duyurmuştu. Başbakan Erdoğan bu açıklamanın doğru olmadığını belirtip, “TSK Balyoz açıklamasında yanlış yaptı” dedi.

Öz'ün atası süreci etkilemez
Erdoğan, Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak da, "Savcı Zekeriya Öz'ün atanması, süreci etkilemeyecektir" yorumunda bulundu.

Başörtüsü yoksa oy yok

Başörtülü aday polemiğiyle ilgili olarak da, Başbakan, "Pazarlık haline getirilmemeli. 'Başörtüsü yoksa oy yok' kampanyasını kınıyorum, yakışıksız bir kampanya. Gerilimden yana değiliz" açıklamasını yaptı.

İMRALI'YLA GÖRÜŞMELER

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, İmralı konusuna da değindi: "Hükümet, devlet kanallarıyla bu görüşmeleri gerçekleştirir. Devlet, istediğiyle görüşür. Devletin başı da iktidardır."

Sivil itaatsizlik için ise, Erdoğan şunları söyledi:

"Diyanet'in beyanlarını tanımıyoruz, demek, tehlikelidir. Sivil itaatsizlik eylem, birlik ve beraberliğe karşı bir dinamittir."

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NE YANIT!

Erdoğan'ın hedefinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de vardı. Büyükelçi ve hükümet arasında yaşanan tartışmaya yeni bir açıklamayla katılan Başbakan Erdoğan, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasına yaptığı yorumla hükümet cephesinden tepki alan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'ye Fransa'dan yüklendi.

Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'nin kızına 'Fotoğrafın düzgün değil' diyerek vize vermek istemediğini söyledi. (Mynet)