Ak Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ilçe kongresinde yeniden aday olmayacağı büyük oranda kesinlik kazanmış gibi görünüyor. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde; Makine Yüksek Mühendisi olan Fatih Mehmet Erkoç'un, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı için aday adaylığını önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir basın toplantısı ile açıklaması bekleniyor.

Böylece; mevcut başkan Mustafa Poyraz'ın ardından Erkoç'un da aday adaylığını açıklayacak olması nedeni ile iktidar partisinde Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adaylığı için şu ana kadar 2 isim ortaya çıkmış olacak.

KARARIN ARDINDAN GÖZLER İLÇE KONGRELERİNDE

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti hakkında açılan davada ‘kapatılmama’ kararı vermesinin ardından iktidar partisinde şimdi gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacak kongreler nedeni ile tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’a da yetkili ve görevli isimler gelerek görüşmelerde bulundu.

7 Ağustos Perşembe günü öğleyin AK Parti’nin Kahramanmaraş binasında basına kapalı olarak yapılan toplantıya; Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yani Teşkilat Başkanı Haluk İpek’in yardımcısı, Ordu milletvekili Enver Yılmaz, Bölge koordinatörü ve Yozgat milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri; Veysi Kaynak, Nevzat Pakdil, Cafer Tatlıbal ve Avni Doğan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile AK Parti İl Başkanı Atıf Şirikçi katıldı.

Mehmet Sağlam ile son aylarda pek ortalarda görünmeyen Fatih Arıkan’ın katılmadığı toplantı hakkında Maraş Gündem’in haberine göre; bu dar kapsamlı toplantıya çağrılan Fatih Mehmet Erkoç’un Merkez İlçe Başkanlığı için yeniden aday olmayacağını, ancak belediye başkanlığı için aday adayı olmayı düşündüğünü ifade ettiği öne sürüldü.

Yine söz konusu habere göre; birden fazla aday çıkması ile geçen yıllarda yaşanan kutuplaşmaların partiye verdiği zararlar göz önünde bulundurularak; parti içi birlik ve beraberliğin sağlanması için ilçelerde birden fazla adayın çıkmasını Genel Merkezin istemediği, böylesi durumlarda adayların birlikte çalışmasının telkin edileceği ve adayların bunu kabul etmemesi halinde ise başka bir adayın çıkartılması yönünde görüşmelerin yapıldığı öne sürüldü.

Kahramanmaraş Merkez ilçe Başkanlığı için birkaç ismin öne çıktığı ancak tek adayla seçime gidilmesi yönünde bir anlayışın kabul gördüğü de kulislere yansıdı.

MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

Fatih Mehmet Erkoç’un Merkez İlçe Başkanlığı için yeniden aday olmayacağının büyük oranda belli olması ile kimlerin aday olabileceği yönünde kulislerde fikirler yürütülmeye başlandı.

Erkoç ve arkadaşlarının İlçe Başkan Yardımcısı Necati Okay’ı aday olarak çıkartacakları konuşulurken, İl Başkanı Atıf Şirikçi cephesinin ise merkez ilçe başkanlığı adaylığı için Mehmet Beşen ya da Gençlik Kolları eski başkanı Av. U. Necmettin Şen ismini düşündükleri ancak Şen’in şu aşamada adaylığı kabul etmemesi nedeni ile Beşen’in adaylığının ağır basmakta olduğu iddia edilerek öne sürülüyor.

Siyaset Akademesi’nin Kahramanmaraş bölümünü birincilikle bitiren ve şu anda sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Beşen, halen Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Partide yeniden etkin olmayı planladığı öne sürülen eski milletvekili Ali Sezal'ın ise; halen il yönetiminde Seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yapan Cengiz Sezal'ı merkez ilçe başkanlığı için aday yapabileceği iddiaları da ortaya atılıyor ama şu anki gidişata ve mevcut tabloya göre Sezal'a fazla şans tanınmıyor. Tüm bunların yanında merkez ilçe başkanlığı için önümüzdeki günlerde sürpriz bir ismin de adaylığı gündeme atılıyor.

Tüm bu çekişme ve spekülasyonlar yaşanırken, Partinin Kahramanmaraş'taki en etkin milletvekili olarak kabul edilen Veysi Kaynak'ın ise gelişmeleri yakından takip ettiği ancak bu önemli yarışta 'tarafsız' kalmaya büyük özen gösterdiği öne sürülüyor.

Kongre takviminin başlamasının ardından iktidar partisinde koltuk savaşlarının kızışmasına ise kesin gözü ile bakılıyor. Genel Merkez de; bu yarışların tatlılık içerisinde geçmesi ve kutuplaşmalara, kırgınlıklara yol açmaması için uzlaşı noktasında büyük çaba harcayacak. (www.kanal46.com)