Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Karacasu ve Kavlaklı beldelerinde 7 Mart pazar günü yapılacak olan belediye seçimlerinin Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun kararına istinaden Yüksek Seçimi Kurulu'nun verdiği karar doğrultusunda iptal edildiği öğrenildi.

Danıştay 8. Dairesi'nin, iki beldenin Kahramanmaraş Belediyesi'ne bağlanma kararını iptal etmesine karşılık Kahramanmaraş Belediyesi ile İçişleri Bakanlığı'nın karara itirazları bulunduğu, bununla birlikte iktidar partisi adayının Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda ise ayrılma kararının iptal edilmesine hükmedilmesinin Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun iptal kararı almasında etken olduğu iddia edilerek öne sürülüyor.

Böylece Karacasu ve Kavlaklı beldeleri yeniden mahalle olarak Kahramanmaraş Belediyesi'ne bağlanmış oldu.

HERKES KANAL 46'YA KİLİTLENDİ

Bu önemli haberi kamuoyuna ilk kez duyuran Kanal 46'nın yayını, aşırı yoğunluk nedeni ile kısa bir süre kilitlendi.

Bu arada bugün kentte bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kapıçam'da düzenlenen fidan dikimi töreni sırasında bu önemli haberi öğrenince beldelere gitmekten vazgeçti. Eroğlu'nun kent merkezindeki programını tamamlayarak Gaziantep'e gideceği öğrenildi.

EROĞLU: YSK; KARACASU VE KAVLAKLI SEÇİMLERİNİ DURDURDU

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun Danıştay Dava Daire Kurulu'nun kararına istinaden, Kahramanmaraş'ın Karacasu ve Kavlaklı beldelerinde 7 Mart'ta yapılacak seçimleri durdurduğunu söyledi.

Çeşitli programlara katılmak ve Seçim bürolarını ziyaret etmek için Kahramanmaraş'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, YSK'nın kararını gazetecilerle paylaştı.

Karacasu ve Kavlaklı'da 7 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerin YSK tarafından Danıştay Dava Daire Kurulu kararına istinaden durdurulduğunu açıklayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş ve belde halkı sakinleri için hayırlı olsun diyoruz. Seçim olsa da, olmasa da hem Çevre ve Orman Bakanlığımızın, hem de diğer bakanlıkların faaliyetleri devam edecek. Benim zaten normal planımdı. Burayı açmak için gelmiştim. Kahramanmaraş'ın bütün beldelerine olduğu gibi bu iki yere de yatırımlar devam edecek. Onların talepleri vardı zaten. Ben de aldım. İnşallah onları Pazartesi'den itibaren yapmaya başlayacağız."

BAKAN EROĞLU'NUN BELDE SEÇİMLERİNİN İPTALİ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİNİN TAM METNİ:

Kahramanmaraş’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Karacasu ve Kavlaklı beldelerindeki seçimlerin iptal olmasını Kapıçam Tabiat Parkı açılışından sonra basın mensuplarına açıkladı. Bakan Eroğlu şunları kaydetti; “Yüksek Seçim Kurulu’ndan karar geldi. Dolayısıyla bu iki beldede yapılacak seçimler durduruldu ve böylece hayırlı olsun diyoruz. Kahramanmaraş için ve o belde sakinleri için hayırlı olsun. Şimdi tabii ki şu anda durduruldu. Zaten Danıştay Dava Daireleri Kurulu karar vermiş. Bu karara istinaden Yüksek Seçim Kurulu Danıştay’ın kararını istinaden seçimleri durdurdu. Hayırlı olsun inşallah ama şunu ifade edeyim seçim olsa da olmasa da hem bizim Çevre ve Orman Bakanlığımızın hem de bakanlıklarımızın faaliyetleri devam edecek. Benim zaten buraya gelişim normal planımdı. Kapıçam Tabiat Parkı’nı açmak için gelmiştik. Bu vesileyle seçim bölgesine de uğrayacaktık ama Kahramanmaraş’ın bütün beldelerine olduğu gibi bu iki yere de yatırımlar devam edecek. Onların talepleri vardı zaten ben de aldım. İnşallah onların taleplerini Pazartesi’den itibaren yapmaya başlayacağız.”

Bakan Eroğlu seçim bölgesine gidecek misiniz şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi;” Seçim bölgesine gitmeye gerek yok zaten biz Kahramanmaraşlıyız. Yani iki beldemize de gitmeyeceğiz. Seçim iptal oldu ama hizmetleri hizmetleri aldık içerde görüştük. Yapılması gereken içme suyu, kanalizasyon, mesire alanları ihtiyaçları var. Ağaçlandırma ihtiyaçları var. Bir de açık orman alanlarında ağaç dikilmesi konusundaki talepleri aldık. Arkadaşlara talimat verdik. Şu anda bunlarda yapılacak. Bu müjdeyi vereyim.”

Bakan Eroğlu yasal sürecin önü açık mı şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi; “Tabi bunu yargı bilir. Biz yargının verdiği kararlara uymak, onu uygulamak durumundayız. Yargının kararları tartışılmaz. Yargımız böyle bir karar vermiş. Danıştayımız ve Yüksek Seçim Kurulumuz böyle bir karar vermiş. Biz de aynen ona uyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, her şeyde bir hayır var.”

BAKAN ŞİMŞEK'İN DE ZİYARETİ İPTAL

Öte yandan; her iki beldede yapılacak seçim nedeni ile yarın kente geleceği duyurulan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ziyaret programının da iptal edildiği öğrenildi. (www.kanal46.com)