Nesrin Baytok’la çekilmiş özel görüntüleri internete sızan Baykal’ın ikinci kasetinin çıktığı iddia ediliyor.

Takvim gazetesinin haberine göre yeni partner de tanıdık bir isim.

Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’la yatak odası görüntülerinin internete sızması sonucu istifa eden Deniz Baykal’ın, bir kasetinin daha olduğu öne sürüldü. Baykal’ın bir başka kadınla özel görüntülerinin yer aldığı kaset, il başkanları toplantısı öncesi partiye ulaştı.

Geri dönme hesabı yapan Baykal, bu kasetle Angora’ya kapandı. Kaset bilgileri, bir raporla bütün vekillere verildi. Rapor, Kılıçdaroğlu’na desteği çığ gibi arttırdı. Önder Sav da, il başkanlarını, ‘İkinci kaset çıkarsa ne yapacaksınız’ sözleriyle ikna etmişti.

Baykal'ın 'ikinci bir kadınla görüntülerinin yer aldığı' iddia edilen kaset, parti yi ikinci kez karıştırdı. Kasedi detaylarıyla anlatan rapor Genel Merkez'e gönderilince Baykal'ın dönüş yolu da kapandı.

Kasedin detaylarıyla anlatıldığı raporun, Genel Merkez'deki parti yöneticilerinin yanı sıra CHP'li milletvekillerine de ulaştırıldığı öğrenildi. Genel Sekreter Önder Sav da bunun üzerine, odasında görüştüğü bir grup il başkanına, "Ya kasetin devamı çıkarsa... Yeniden mi istifa edecek, yeniden mi kurultay toplanacak?" diyerek Deniz Baykal hakkında olduğu ileri sürülen ikinci kasetin raporuyla ilgili ilk sinyali verdi.

Akşam geç saatlerde ise Kılıçdaroğlu ile yemek yiyen il başkanlarına Baykal'la ilgili ikinci kasetin çıkabileceği yönündeki bilgiler daha kesin ifadelerle iletildi. Alınan bilgilere göre, okuyan partilileri "ikna eden" raporun, "Baykal'ın yeniden adaylık fikrinden vazgeçmesinde" etkili oldu.

Baykal'ın avukatları kasedin çıkmasının ardından yaptıkları incelemelerin sonuçlarını bugün açıklayacaklar. Açıklamada, kasetteki kişilerin Deniz Baykal ve Nesrin Baytok olmadığı belgelerle ortaya konulacak.