Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adaylarından, Belediye eski başkanı ve eski milletvekili Hanefi Mahçiçek’in partisinden istifa ettiği öğrenildi. Mahçiçek’in Saadet Partisi’ne geçmesi bekleniyor.

Kanal 46 İstihbarat Servisi’nin yaptığı araştırmalara göre; bugün saat 15.00 sıralarında büyük ihtimalle Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki 3. Noter’den istifa dilekçelerini AK Parti’ye gönderen Mahçiçek ile Metin Saçma gibi yakınındaki isimlerin, Saadet Partisi ile görüşmelerde bulundukları öğrenildi.

AK Parti’nin Belediye Başkan adayını belirlemesinin ardından kent kulislerinde Mahçiçek’in Saadet Partisi’ne geçeceği öne sürülüyordu.

Bugün telefonla görüştüğümüz SP İl Başkanı Mehmet Akgül; “Biz parti olarak Hanefi beye partimize geçmesini teklif ettik. Şu anda görüşmelerimiz ve istişarelerimiz devam ediyor” derken, yine telefonla görüştüğümüz Mahçiçek ise; “Saadet Partisi’nden tarafımıza partilerine geçmemiz yönünde bir teklif ve talep geldi. Oturup konuşacağız” ifadesini kullanmıştı.

İSTİFA AK PARTİYE ULAŞTI

Mahçiçek, istifa edip etmediği hakkında şu ana kadar basına herhangi bir açıklamada bulunmazken, AK Parti kaynakları Mahçiçek'in noter kanalı ile gönderdiği istifa mektubunun kendilerine ulaştığını söylediler.

HASAN KEKİL DE SAADET YOLUNDA

Öte yandan; Ak Parti Çağlayancerit Belediye Başkan aday adaylarından eğitimci Hasan Kekil'in de bu partiden aday olamaması üzerine büyük ihtimalle Mahçiçek gibi Saadet Partisi'ne geçerek Belediye Başkan adayı olacağı öne sürülüyor. (KANAL 46 İSTİHBARAT SERVİSİ - www.kanal46.com)