Kahramanmaraş’ın merkeze bağlı Tekir beldesinde 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen ve Türkiye çapında tanınmış bir eğitimci-yazar olan H. Yüksel Horasan, partisinden istifa etti.

Türkiye genelindeki Ticaret ve Turizm öğretim okullarında okutulan; “Turizm” ders kitabı ile “İl İl Türkiye” ve “Kahramanmaraş’ı Tanıyalım” kitaplarının yazarı olan H. Yüksel Horsan, Tekir beldesinden kendisine gelen yoğun istek ve baskılar üzerine 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan adayı olarak seçimi kazanmıştı.

Başkanlığı süresince beldesinin gelişip-kalkınması için yoğun emek ve çaba sarf Başkan Horasan, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerinde bulunan beldesinden geçen başta Başbakan olmak üzere bakanları belde sakinleri ile durdurarak beldesi için yatırım ve hizmetler istemesi ile tanınıyordu. Bu arada; Başkan Horasan, beldesindeki suyu 1 kuruştan satmasının yanında beldesine dışardan gelerek yerleşecek olanlardan da su parası almayacağı vaatleri ile Türkiye genelinde basın-yayın organlarında haber olmuştu.

Kahramanmaraş ziyaretinin ardından Afşin-Elbistan Termik Santrali için Kayseri yolunda otomobil ile gitmekte olan Başbakan Erdoğan’ı Tekir’de yaklaşık bin kişilik kalabalık ile durdurarak karşılayan Başkan Horasan, Erdoğan’dan 24 derslikli ilköğretim okulu sözünü almıştı. Başbakan’ın talimatları doğrultusunda beldede yapımı tamamlanan okul ise 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’i yine belde içerisinde durdurarak karayolunun ışıklandırılması sözünü alan Başkan Horasan, böylece Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun Tekir beldesinden geçen bölümünün ışıklandırılmasını sağlamıştı.

Ayrıca; Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen’i de yine beldeden geçerken belde sakinleri ile durduran Başkan Horasan, aldığı söz ve bunun üzerine gelen paralar ile belde içerisindeki toplam 10 km’lik yolun asfaltlanma işlemini yapmıştı.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde yeniden AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olarak başvurusunu yapan Horasan, aday gösterilmemesi üzerine AK Parti’den istifa etti.

Bu kez hedefini büyüterek Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıklayan Başkan Horasan; “AK Parti’nin il ve ilçe yönetimi ile milletvekilleri beni başarılı çalışmalarımdan dolayı kıskandılar. Bunlar, kafası çalışmayan ve kendilerinin adeta emir eri olacak kişilerle çalışmak istediklerinden dolayı beni yeniden aday göstermediler. Ben de bu durumu protesto ederek partimden istifa ettim. AK Parti’den yeniden aday gösterilen Mustafa Poyraz’ın karşısında alternatif oluşsun diye Kahramanmaraş bağımsız belediye başkan adayı oldum” diye konuştu.

Kahramanmaraş kent merkezindeki Doğukent’in yapımını ilk kez gündeme getiren kişi olarak bilinen Horasan, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş için yeni projelerini açıklamaya başlayacağını sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)