AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 18 Belediye Başkan adayının daha açıklarken, Kahramanmaraş adayı yine belli olmadı.

Ankara’da açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağı adaylar arasında Kahramanmaraş’ı da bekleyen vatandaşlar, televizyon başlarına geçerek konuşmayı canlı veren kanalları büyük bir heyecanla izlediler. Ancak; Erdoğan’ın Kahramanmaraş adayını yine açıklamaması; “Umasalık olmaya devam” şeklinde değerlendirildi.

Konuşmasının başında birçok yerde mevcut başkanları değiştirme kararı aldıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, AK Parti’den ayrılan Aytaç Durak’la 2004 seçimleri öncesinde yaptığı konuşmadan bahsetti. Erdoğan; “Geçen dönem bu arkadaşımız bana (Bir dönem daha sizlerle çalışmak istiyorum) deyince kendisini bir dönemliğine aday gösterdik. Bu seçim döneminde aday adaylığı sürecinde yeniden gündeme gelince kendisini çağırdık. Geçen seçimdeki konuşmamızı hatırlattık. Ancak kendisi (Ben hatırlamıyorum) deyip koltuğu bırakmama ısrarı sürünce biz de aday olarak geçmişte de siyasi tecrübesi bulunan Mehmet Ali Bilici ile yola devam etme kararı aldık” diye konuştu.

İŞTE HABERİN AYRINTILARI

Erdoğan, aday olamayınca partiden ayrılan isimlere sitem etti.

"Tabi sadece bir belediye başkanı adayı gösterilebiliyor. Aday belirleme sürecinde kılı kırk yardık. Bazı arkadaşlarımızla yola devam etmeme kararı alıyoruz. Ben bu arkadaşlarımdan küsmemelerini ve partiden ayrılmamalarını rica ediyorum. İlk aday oldukları gün aday değillerdi aday oldular sevindiler. Bugün aday olamadılar üzüldüler. Sonra hizmeti bıraktılar. Bu dava arkadaşlığı olabilir mi? Ve çekildiler. Amaçları koltukmuş. Bu koltuk elinden alınınca da çekildiler. Böyle olmaz. Adaylar sadece koltuğu kapmak derdinde olmamalı.

Önemli olan koıltuğun doldurulması değil ülkeye hizmettir. Siyaset sadece belediye başkanı ve milletvekilliği olunca mı yapılıyor. Parti teşkilatlarında yapılan siyaset değil mi? Parti teşkilatlarında yapılan hamallık deyip, başkanlık koltuğuna oturunca "tamam ben yeri buldum" demek mi lazım.

Teşkilatım içinde küskünlük dargınlık istemiyorum. Aynı birlik içinde yola devam etmemiz lazım."

Adana:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Mehmet Ali Bilici olduğunu açıkladı.

Akdeniz Bölgemizinin en büyük illerinden bir tanesi. Bu ilimizi kalkındırıp turizm potansiyelini artırmak için çalışmalar yaptık. 5 yılda 860 milyon TL'lik kaynak aktardık. Raylı sistem projesini hayata geçirdik. 350 derslik yaptık. Sağlık konusunda yatırım bakım onarım ambulans için 170 milyon TL'lik kaynak aktardık.

Yedigöze barajını bitirme aşamasına geldik. İlçelerein içmesuyu sorununu bitiriyoruz. Otoyolların büyük bölümünü tamamladık açılışa hazır.

AYTAÇ DURAK'IN UNUTTUĞU SÖZ

"Mevcut belediye başkanı bana aynen şöyle demişti. Şu an başka bir partinin adayı oldu. "Ben son bir dönem de sizinle çalışmak istiyorum demişti. "Bana bu fırsatı verin" diye bu göreve talip oldu.

Ancak şimdi aday belirleme sürecinde kendisiyle görüştüğümde "Ben hatırlamıyorum" dedi. Kusura bakma o zaman ben de bir şeyler var. Biz sizinle ne konuştuysak oradayız dedim. Ve kendisiyle yola devam etmeyeceğimizi ifade ettim. Ömrü nerdeyse belediye başkanlığında geçecek.

Adayımız Mehmet Ali Bilici'dir. Bilici rahmetli Turgut Özal'ın siyasete kazandırdığı bir isimdir.. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz."

İşte Başbakan Erdoğan’ın adaylıklarını açıkladığı isimler:

Adana: Mehmet Ali Bilici

Amasya: Cafer Özdemir

Bingöl: Serdar Atalay

Bitlis: Fehmi Alaydın

Çankırı: İrfan dinçi (Mevcut Başkan)

Erzincan: Yüksel Çakır (Değişim)

Isparta: Hasan Bolaman (Mevcut Başkan)

Karaman: Kamil Uğurlu

Kars: Nevzat Bozkuş (Değişim)

Kastamonu: Mustafa Gökhan Gülşen

Kırşehir: Yaşar Bahçeci (Değişim)

Osmaniye: Suat Önal (Değişim)

Şanlıurfa: Mehmet Oymak (Değişim)

Trabzon: Orhan Remzi Gümrükçüoğlu (Sağlık Bakanlığı Müşteşarı)

Yalova: Barbaros Binicioğlu (Mevcut Başkan)

Zonguldak: Şecaattin Gonca (Mevcut Başkan)

Hakkari: Şükrü Çallı

Açıklanan iller arasında Kahramanmaraş'ın yine olmadığını gören vatandaşlar; "Bu gidişle sanırız Başbakan Erdoğan, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenleri için buraya geldiğinde adayı açıklayacak" yorumunda bulundular. (www.kanal46.com)