Kısa bir süre önce siyasete adım atan Türkiye Özürlüler Partisi’nin Genel Başkanı Rafet Türkmen masa başında çalışmak, teşkilatları gezmek yerine günde 8 saat kazma kürek sallayarak yaşıyor.

Halen 50’den fazla partinin faaliyet gösterdiği Türk siyasi hayatında bazı partiler girdikleri seçimlerden umduklarını bulamıyor, bazıları da sandıktan iktidar olarak çıkıyor. Kimi zaman yapılan kongrelerde onlarca aday partinin genel başkanı olmak için yarışıyor.

Genel başkan olanlar da partinin gücü nispetinde makama, makam aracına kavuşarak debdebeli hayata merhaba diyebiliyor. Kısa bir süre önce siyasete adım atan Türkiye Özürlüler Partisi’nin Genel Başkanı Rafet Türkmen ise yukarıda sözü edilen şan, şöhretten, gösterişli hayattan uzak bir şekilde, masa başında çalışmak, teşkilatları gezmek yerine günde 8 saat kazma kürek sallayarak yaşıyor.

Mevcut partilerin özürlülerin sorunlarına çözüm üretemediğini düşünen duyma ve konuşma engelli Rafet Türkmen, 2007 yılı içinde bir parti kurmak için girişimlere başlamış. Adana’nın Yüreğir ilçesi’nde yaşayan Türkmen, Türkiye’de 8 milyon engelli bulunmasından aldığı güçle partinin tüzüğünü ve kurucular kurulunu oluşturarak İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini vermiş ve 24 Eylül 2007’de partiyi kurmuş.

Eşi Fidan Türkmen’le birlikte 37 kurucu üyesi bulunan partinin genel merkezi Ankara’da. Halen 29 ilde teşkilatlanan parti, 30’uncu teşkilatını Şanlıurfa’da önümüzdeki günlerde açacak. Mart ayında ilk kongresini yapmaya hazırlanan partinin hedefi teşkilatlandığı il sayısını 41’e çıkararak 2009 yılında yapılacak yerel seçimlere katılabilmek.

Adana’da Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde işçi olarak çalışan ve Yüreğir İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı da yapan Türkmen, amaçlarının öncelikle özürlüler olmak üzere her kesimi refaha kavuşturacak çalışmalar yapmak olduğunu ifade ediyor. Sabah 08.00’de işe başlayan Türkmen, 8 saat kazma-kürek sallayor. Diğer genel başkanlardan farklı bir portre çizen Türkmen’in ne makam aracı, ne de sürekli oturabildiği bir makam koltuğu bulunuyor. Genel merkez ofisini Ankara il başkanlığı da kullanıyor. Eşi Fidan Türkmen’in partinin Ankara il başkanı olduğunu anlatan Türkmen, parti işlerini daha yakından takip edebilmek için tayininin Ankara’ya çıkarılmasını bile istemiş.

Yakın bir zamanda bu isteğinin gerçekleşeceğini belirten Türkmen, “Değişik illere gitmem gerekiyor. Çalıştığım yerde tolerans gösteriliyor ancak parti işi ile yakından ilgilenemediğimden teşkilatlanmamız da gecikiyor.” diyor.

Türkiye Özürlüler Partisi’nin adı gibi sadece özürlülere hitap etmek için kurulmadığını vurgulayan Türkmen, gelecek yıllarda girecekleri seçimler için şimdiden iddialı konuşuyor. Türkmen, “8 milyon engelli ile birlikte bunların aileleri de bizim için oy potansiyeli. Sadece engellilerden oy almış olsak yüzde 10’u çok rahat geçeriz.” şeklinde sözleri ile iddiasını pekiştiriyor.



Zaman