Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir AKP'li, Washington Times gazetesine yaptığı açıklamada “Türkiye'nin geleceği konusunda çok kaygılıyım. Kaderimiz, 11 yargıcın elinde. Partide ruh haleti çok kasvetli” dedi.

ABD'li gazete Washington Times, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin haberinde üst düzey bir AKP'linin sözlerine yer verdi.

Gazete şöyle yazdı:

“Konunun hassasiyeti nedeniyle adının açıklanmaması kaydıyla konuşan üst düzey AKP üyesi, ‘Türkiye'nin geleceği konusunda çok kaygılıyım. Kaderimiz, 11 yargıcın elinde. Partide ruh haleti çok kasvetli' dedi”.

Washington Times, AKP kaynaklarına dayanarak kapatma tehdidi altındaki AKP'nin hayatta kalabilmek için yeni bir parti kurmayı planladığını belirtti. Gazete, “Eğer hukuki olarak tolere edilirse böyle bir girişim, Türkiye'nin, AB'ye katılım müzakerelerinin geleceğini ve Kıbrıs'taki bölünmeyi çözme çabalarındaki hayati rolünü etkileyecek uzun bir krize girmesini önleyecek” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda AKP'li için siyasi yasağın da talep edildiğini anımsatan gazete, “Bazı diplomatlar, AKP kadar popüler bir partiye karşı yaptırımların yaratabileceği siyasi boşluğun, cumhurbaşkanı ve başbakanından kuşku duyan askeri liderlerce doldurulabileceğini düşünüyor” diye yazdı.

Gazete, Gül ve Erdoğan'ın, daha önce yasaklanan “İslami parti”de aktif rol oynadıklarını kabul ettiklerini ancak son dönemde “siyasi-dini faaliyetlere katılmadıklarını ve Türkiye'nin laik anayasasına uymaya söz verdikleri”ni kaydetti.

BAYAN GÜL'ÜN TÜRBANI

ABD'li gazete, haberinde Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth'in Türkiye ziyareti sırasında “Müslüman başörtüsü” giyerken fotoğraflarının çekildiğine dikkat çekerek “Başörtüsü, İslami siyasi sembol olarak resmi binalarda yasaktır” dedi.

AKP'nin kapatılmasının da yeni seçimleri kaçınılmaz kılacağı görüşünü dile getiren Washington Times, AKP'nin Türk ekonomisini iyileştirdiğini ancak “AB ile müzakerelerde ve Kürt ayaklanmasını durdurma çabalarında tökezlediği"ni öne sürdü. Haberde Avrupa Komisyonu'nun bu ayın başlarında, reformların "yavaşlığı" konusunda Türkiye'yi uyardığına da dikkat çekildi.