Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında AKP'nin elinde olmayan belediyelerin yerel seçimlerde kazanılmasını istediği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinden alınan sonucun ardından parti yetkililerinden yerel seçimlerde de AKP’nin elinde bulunmayan belediyelerin kazanılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, bugün partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında kurul üyelerine seçim sonuçlarını ve partinin yeni hedeflerini değerlendirdi. Erdoğan’ın MKYK üyelerine seçim kampanyalarında pozitif bir siyaset izledikleri için başarılı olduklarını belirterek bundan sonraki süreçte de bu siyaseti devam ettireceklerini söylediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin gündeme gelmediği toplantıda Başbakan Erdoğan, AKP’nin elinde bulunmayan İzmir, Diyarbakır, Trabzon gibi illerde ve Çankaya gibi bazı ilçelerde belediye seçimlerinin kazanılmasını istediği ve ancak böyle Türkiye partisi olabileceklerini belirttiği kaydedildi. Erdoğan yeni hükümeti oluşturmak için MKYK’dan yetki aldığı da belirtildi.

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR EDECEK

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın seçimlerden alınan sonuçların ardından vatandaşlara teşekkür edeceği de öğrenildi. MKYK üyelerinden de ilanlarla ve afişlerle halka teşekkür edilmesini istediği bildirildi.