Kahramanmaraş İl Genel Meclisi'nin (İGM) Ağustos ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

Özel İdare İş Merkezi'nin 14. katında İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Okumuş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda valilikten ve komisyonlardan gönderilen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Toplantıyı İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Gök te izledi.

Bu arada, gerek eğitim konusu gerekse de BBP Genel Başkanı Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği üzücü kazanın meydana geldiği Keş dağının isminin değişitirilmesi yönünde verilmesi beklenen teklifin Kahramanmaraş gündeminde ilk sıralarda takip edilmesi nedeni ile ilk oturumu çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu takip etti. Oturumların hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan; eski BBP'li şimdiki AK Partili İGM üyesi Mustafa Özsoy tarafından verilmesi planlanan 'dağın isim değişikliği' teklifine ise üyelerin büyük kısmı sıcak ve olumlu bakmıyor.

Dağ isminin değişitirilmesi konusunda İl Genel Meclisi'nin yetkisinin bulunmadığını belirten üyeler; "Bugüne kadar bu şekilde bir dağın isminin değiştirildiği pek duymadık. Kaldı ki; biz meclis olarak sadece tavsiye kararı alabilir onu da mahalli idarelere gönderebiliriz. Bu uzun bir süreçtir. Biz Kahramanmaraş İl Genel Meclisi olarak üzerimize düşeni yerine getirip BBP'lilerin Hasret Kurultayı yapacağı yerin yolunu yaptırdık ve suyunu çektirdik. Bu vesile ile bir kez daha Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet diliyoruz" dediler.

Konuya sıcak bakmayan diğer kesim basında çıkan yazı ve yorumlarda ise, teklif sahibi olacağı öne sürülen Mustafa Özsoy'un fırsattan istifadecilik yapmaya çalıştığı öne sürülerek; "Madem rahmetliyi bu kadar seviyordun da neden sağlığında BBP'den ayrılarak AK Partili oldun?" diye soruldu. (www.kanal46.com)