Kuzey kazalarında olduğu kadar Kahramanmaraş'ta da tanınan İnşaat Mühendisi ve müteahhit İdris Tezcan Ak Parti'den Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Demokrasiye sahip çıkma adına 2007 Milletvekili seçimlerinde Ak Parti'den aday adayı olan İnşaat Yüksek Mühendisi İdris Tezcan, çevresinden gelen baskılara dayanamayarak 2011 seçimleri için 2007'den sonra ikinci kez aday adayı oldu.

Ak Parti'de başvuruların son günü olan 14 Mart 2011 tarihinde Ak Parti İl Başkanlığına gelerek İl Seçim İşleri Başkanı Mehmet Uğur Dilipak'a başvuru belgelerini verdi.

İdris Tezcan başvurusunu yaptıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, güçlü demokrasi için güçlü iktidar, güçlü iktidar için ise Aktif siyaseti birlikte yapma çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Milletin iradesiyle, iktidar olan Ak Parti sayesinde darbeler dönemi kapanmıştır. Türkiye'nin gücünü ve demokrasimizi daha ileri seveyeye çıkarmak amacıyla üçte ikiden fazla çoğunluğa ihtiyaç duyulduğu dönemde, bu gücü sağlayan millet iradesinin oluşması için, bu davaya inanan her kesime görev düştüğünü dile getiren İdris Tezcan açıklamalarını şöyle devam ettirdi.
“Demokrasiye inanan insanların siyaset yapması, insani bir görevdir. Bu sorumluluk bilinciyle aktif siyaset yapmayı sekiz yıldır görev edindim. Demokrasilerde millet iradesinin önüne geçilemez. Esas olan partimizin özlenen çoğunluğu yakalamasında başarıya giden yoldur. Davamıza sahip çıkmak için desteğinizi Ak partiden ve şahsımdan esirgemeyeceğinizi ümidiyle, bütün milletimize saygılar sunarım." Tezcan, son alarak ta aday adaylarına şöyle çağrıda bulundu.

“Ak Parti'den milletvekili adayı olmak için müracat eden arkadaşlarımız ve arkadaşlarımızın yakınları, listelere girememeleriz halinde partiye küsmek gibi bir davranış içine girmemelidirler. Burada önemli olan yeni dönemde daha demokratik sivil bir anayasa ile milletimizin daha refah ve huzurlu bir toplum haline gelmesidir. Bu duygu ve düşünceler içinde bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.