Seçim beyannamesindeki vaatler için bir acil eylem planı hazırlanacak. 100 gün içinde yapılacaklar bu eylem planında yer alacak.


AK Parti, seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin hızla yerine getirilmesi için düğmeye bastı.
AK Parti'nin önceliği bu vaatlerin hayata geçirilmesi olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün yapılan MYK toplantısında kurmaylarına vaatlerle ilgili bir yol haritası ve takvim hazırlanması için talimat verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başta olmak üzere, ilgili bakanlar ve kurmaylar, program hazırlığında görev alacak.
Bu kapsamda, seçim beyannamesindeki vaatlerin öncelikli olanları 100 günlük bir acil eylem planı başlığı altında toplanacak. Hükümet kurulup, meclis çalışmaya başladıktan sonra 100 gün içinde yerine getirilecek vaatler tek tek sıralanacak.
Özellikle, emekliler, taşeron çalışanlar, yemde ve gübrede KDV'nın kaldırılması, polislerin ek göstergeleri, öğrenci burslarının, muhtarların, er ve erbaşların ücretlerinin artırılması ve astsubayların emeklilik intibakı ile ilgili düzenlemeler ilk 100 günlük acil eylem planında yer alacak. AK Parti kurmayları acil eylem planında yer alacak vaatlerin bazılarının yasal düzenlemelerle, bazılarının da yönetmelik, Bakanlar kurulu kararı veya genelgelerle hayata geçirileceğini dile getirdi.
100 günlük acil eylem planı ve yol haritası Başbakan Davutoğlu tarafından kasım sonunda kamuoyuna açıklanacak.
AKDOĞAN: VAATLERİ TAKVİMLENDİRİYORUZ
 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da dün yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımız talimat verdi MYK toplantısında. Bir an önce hükümetin kurulması çok önemli. 100 günü planlıyoruz, hangi adımları atacağız. Söz verdiğimiz vaatler, hepsini takvimleyerek ne dediysek hızlı bir şekilde 100 günde yapacaklarımızla ilgili acil eylem planı hazırlanıyor” diye konuştu.
(İHA)