Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev ve arazilerinin dışında mal varlığı bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Hazine avukatlarının "Kayıp Trilyon Davası" nedeniyle Ankara 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada, mal varlığına ilişkin bilgileri mahkemeye sunmuştu. Ev ve arazilerinin dışında mal varlığının bulunmadığı belirtilen dosyadaki bilgilere göre, Gül'ün kendi üzerine kayıtlı mal varlığı şöyle:

"Ankara Gölbaşı Gerder'de tarla, İstanbul Üsküdar Hacıhesna Hatun'da 1 daire, İstanbul Erenköy'de 1 mesken, Ümraniye'de 2 adet villa."

Cumhurbaşkanı Gül, Ümraniye'deki 2 villayı TOKİ'den almış ve Kemerdere'de bulunan iki villa için toplam 820 bin YTL ödemişti.

Mal bildirimi yasasına göre Gül'ün 2 ay içinde yeniden mal beyanında bulunması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Gül, yasa gereği bu kez vereceği mal beyanında, eşi ve çocukları üzerinde bulunan mal varlıklarını da bildirecek. Bu beyanda nakit para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır mallar, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri da ayrıntılı mal beyanı içinde yer alacak.