Mücahit Erbakan ile yolları ayrılan Numan Kurtulmuş'un Genel Başkanlık görevini bıraktığı Saadet Partisi'nin (SP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Akgül de partisinden istifa ettiğini açıkladı. Akgül'le birlikte merkez başta olmak 8 ilçenin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de partiden ayrılma kararı aldı. Bu arada Türkiye genelinde partiden istifalar sürüyor.

İstifasını yazılı açıklama ile duyuran Akgül, son yaşanan gelişmelerin kendilerini çok üzdüğünü belirtti. 40 yıldır, önce ahlak ve maneviyat diyerek çıktıkları yolda, 11 Temmuz'daki kongreden sonra ahlaki ve manevi değerlere uygun olmayan tavırların sergilendiğini kaydeden Akgül, gönüllerin kırıldığını, tamiri zor olan yaraların açıldığını kaydetti.

Aklıselim hareket etmesi gerekenlerin, nefislerini köreltemeyip, şahsi kararları ile öne çıktığını anlatan Akgül, böylelikle bu sürecin de hızlandığına vurgu yaptı.

Akgül, "İftarda yaşanan fiziki ve sözlü saldırılar, partimize karşı açılan davalar ve kayyum atanması, artık beraber yürüme şansı bırakmamıştır. İftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir. Daha fazla kavgaya, daha fazla çatışmaya yeni Kerbela denemelerine, kırgınlıklara ve anlamsız zaman kayıplarına vesile olmamak için, adı saadet, ancak içerisinde saadet olmayan, 'Tek çare saadet' sloganı ile gönüllerde yer alan ama çaresizlikle iç içe olan partideki il başkanlığı görevimden ayrılıyorum." dedi.

Akgül'ün yanı sıra, Merkez, Göksun, Türkoğlu, Andırın, Çağlayancerit, Pazarcık, Afşin, Nurhak ve Ekinözü ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin de Saadet Partisi'nden istifa ettikleri öğrenildi.

Bu arada Karacasu Belediyesi eski başkanı Süleyman Topçuoğlu da Saadet'ten ayrılanlar listesinde yer aldı.

İl Başkanı ve il parti üyeleri ile partideki görevlerinden ayrılan kişilerden bazıları ise şöyle:

-Kahramanmaraş eski Milletvekili ve eski Belediye başkanı Hanefi Mahçiçek.

-inşaat Mühendisi Akif Çaylıoğlu,

-inşaat Mühendisi Ali Gemci,

-İl disiplin Kurulu Üyesi Zekeriya Gül,

-Merkez İlçe Başkanı Atila Gelebek ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Göksun İlçe başkanı ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Türkoğlu İlçe başkanı ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Afşin İlçe başkanı ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Andırın İlçe başkanı ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Çağlayancerit İlçe başkanı ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Nurhak İlçe başkanı ve yönetim kurulu, üyeleri,

-İl Hanım kolları sekreteri Mehtap Gül,

-İl Hanım kolları Halkla ilişkiler başkanı Rabia Gül,

-Karacasu eski Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu,

-Kavlaklı eski Belediye Başkanı Fevzi Gökçe,

-Diğer Belde Başkanları ve yönetim kurulu, üyeleri,

-Tekir Beldesi Belde Başkanı ve üyeleri….

İNŞAATI DEVAM EDEN BİNANIN SAADET PARTİSİ'NDE KALMASI GEREKİYOR AMA

Öte yandan; Şekerdere Bulvarı üzerinde daha önce Saadet Partisi yapılacağı belirtilerek inşaatı devam ettirilen binanın ise ne olacağı büyük bir merak konusu oldu. Çünkü; Numan Kurtulmuş, genel başkanlık görevinden ayrılırken yaptığı açıklamada partililerine çağrıda bulunarak; Saadet Partisi binalarından bir tükenmez kalem dahi alınmamasını sıkı sıkıya tembihledi.

Peki bu durumda Saadet Partisi binası olacağı belirtilen ve bu amaçla toplanan paralar ile yaptırılan binanın akıbeti ne olacak?

Kurtulmuş'un açıklamasına göre Saadet Partisi'nde kalması gereken binanın ne olacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim