CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, WikiLeaks’in yayınladığı belgelerle ilgili Başbakan Erdoğan’a seslendi, “Sayın Başbakan’dan isteğimiz, İsviçre’deki bankalara başvurup, herhangi bir hesabının olmadığına dair yazı alması ve bunu kamuoyu ile paylaşmasıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin yenilenen resmi internet sitesinin tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında özetle şunları söyledi:

İddialar ciddi

“Belgeleri yalanlayan hiç bir organ yok. İddialar var o belgelerde ve bazı iddialar çok ciddi. O iddialara da sorumluluk sahibi olan kişiler oturur yanıtlarını verirler. Kamuoyunu tatmin edecek açıklama yapılması lazım, iddialar karşısında. Yapılması gereken siyasal iktidarın da muhalefetin de belli bir sorumluluk içinde bu belgelere, bilgilere yaklaşmaları. Varsa yalan yanlış bilgiler kamuoyuna, ‘Evet bunlar yanlıştır’ diyebilmeli.

Ben kanıtladım

Benimle ilgili bir iddia olmuştu. Ben Türkiye’deyken Almanya’da olduğum şeklinde haberler yer almıştı. Ben gidip o gün o saatte THY uçağı ile Ankara’dan İstanbul’a gittiğimi kanıtlamak için THY’den yazı aldım, kamuoyuyla paylaştım. O saatte uçakta olduğumu kanıtladım. Başbakan’dan da isteğimiz, eğer arzu ederse tabii ki kendi bileceği şey, İsviçre’deki bankalara başvurup herhangi bir hesabının olmadığına dair yazı alması ve bunu kamuoyu ile paylaşması. Bundan daha doğal ne olabilir?

Neredeydiler?

Bağırıp çağırmaya gerek yok. Ben o dönem bağırıp çağırdım mı? Üstelik çok daha çirkin iddialarla suçlandım. Sayın Başbakan, ‘CHP’ye yönelik de iddialar var, biz onlar için üzüldük’ diyor. Peki geçmişte bizim için yapılanlar vardı. Acaba Sayın Başbakan hiç üzüldü mü? Benimle ilgili iddialar bir televizyon kanalında dile getirildi. Sonrasında mahkemeden karar alıp haberleri tekzip ettik. Ama aynı haberler aradan belli bir süre geçtikten sonra ikinci kez yayınlandı; üzerine tekrar logosu dahi konmadı. Bu hükümet neredeydi o zaman, üzülen insanlar neredeydi? Biz linç edilirken onlar neredeydi?”

Gönüllülere kayıt çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yenilenen resmi internet sitesinin basın toplantısıyla tanıttı. Kılıçdaroğlu, kendileri için asıl önemli olanın CHP’nin çalışmalarının süratli bir şekilde vatandaşlara aktarmak olduğunu belirterek, “Ama çok daha önemlisi her yurttaşların yaşı ne olursa olsun, CHP için gönüllü olarak çalışmak istediklerinde internet sitemize girip kayıtlarını yaptırmalarıdır. Yaptırdıklarında görecekler ki onlarla çok daha hızlı iletişim kuracağız” dedi. (Hürriyet)