Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Necati Okay; “İtiraf ediyorum, buraya yeterli hizmet yapamadık !”


Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe belediye başkan adayı Necati Okay; “İtiraf ediyorum, Karacasu’ya yeterli hizmet yapamadık ama bu dönem tüm imkanları buraya vereceğim. İki belediyenin gücünü tamamını buraya vereceğim” dedi.


Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkan adayı Necati Okay : Pazar günü seçim çalışmasını eski adı ile Karacasu kasabası , yeni şekli ile Karacasu bölgesindeki mahallelerde yaparak, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi.


Karacasu Merkez’e bağlı kasaba iken belediye imkanlarının çok sınırlı olduğunu son dönem de ise Kahramanmaraş’a çok yakın kasaba olması sebebi ile mahalle yaparak, Kahramanmaraş Belediyesine bağladıklarını ancak tüm bunlara rağmen yeterli hizmet almadığını söyleyen Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe belediye başkan adayı Necati Okay: “Ben buranın çocuğuyum, ailem, akrabalarım, dostlarım Karacasu bölgesinde yaşıyor, ben de buradayım, yeterli hizmet yaptık desek yanlış olur, ama size şunun sözünü ve taahhüdünü veriyorum. Karacasu bölgesindeki tüm mahallelerimiz bu dönemde tam mahalle olacaktır,” dedi.


DULKADİROĞLU İLÇESİ YETERLİ HİZMETİ ALACAK


Karacasu’daki mahallelere, içme suyu, asfalt yolun yapıldığını anlatan başkan Necati Okay;


Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesinin 236 bin nüfusu, 101 mahallesi (Köyler ile ) çok geniş arazi yapısı ve Türkiye’deki 40’a yakın ilden daha büyük olduğunu belirtti.


Onikişubat ilçesine göre az hizmet alan bir bölge olduğunu söyleyen Necati Okay: “ Bakın bizi dinleyin, Karacasu kasaba iken belediye imkanları yetmiyor, Maraş belediyesinden destek veriliyordu. İçme suyu yoktu. Biz su meselesini çözmek için ilçe başkanlığım döneminde, Karacasu’yu Kahramanmaraş’a yakın bir kasaba olduğu için Maraş merkez Kavlaklı kasabası ile beraber mahalle yaptık. Karasu’dan buraya su verildi. Bugün herkesin evinde su akıyor. Asfalt yollar yapıldı, kaldırım yapıldı ama yeterli değil. Eksikleri biliyoruz, sokak sokak hepsini biliyorum. Kahramanmaraş Belediyesi çalışma sahası çok geniş olduğu için buralara yeterli hizmet gelemiyordu. Kahramanmaraş bunun için büyükşehir oldu. Artık, Büyükşehir ve iki ilçe belediye başkanı ile üç belediye başkanı hizmet verecek. Gelirimiz 10 kat arttı. Bu sizlere hizmet olarak gelecektir. Bu yapılanları siz yeterli görseniz bile ben görmem. Çünkü ben buranın çocuğuyum, burada oturanlar benim akrabalarım, dostlarım. Onun için diyorum ki bu dönemde Dulkadiroğlu ilçesi yeterli hizmeti alacaktır. Daha çok hizmet yapacağız, yapmak zorundayız,” dedi.


İKİ BELEDİYE EL ELE VERECEĞİZ


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi el ele vereceğiz. İki belediyenin gücünü kırsal kesimdeki mahallelerimiz için kullanacağız diyen Necati Okay; “Dulkadiroğlu ilçesi sınırları içinde yer alan Mahallelerimizi ve Karacasu bölgesini kalkındırmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi , Dulkadiroğlu ilçe belediyesi el ele verek , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ana caddelerinizi, Kanalizasyon ve su işlerinizi yaparken, bizde ara sokakları ve sosyal belediyecilik hizmetlerini bu dönem yapacağız.. birlikte neler yapa bileceğimizi göreceksiniz,” diye konuştu.


HER MAHALLEYE SOSYAL TESİS


Dulkadiroğlu ilçesindeki tüm mahalle ve yerleşim alanlarına sosyal tesis yapacağını ifade eden Necati Okay;  “Düğün ve Cenaze bizim için çok önemli, sosyal olayımızdır. Bu sebeple biz göreve verildikten sonra ilçemiz sınırları içinde artık düğün törenleri ve cenaze taziye ziyaretleri sokaklarda, çadırda yapılmayacaktır. Allah nasip eder 30 Mart da oylarınızı bize verirseniz, ilk yapacağım işlerden biri Semt Sosyal Tesisleri ki bunun içinde düğün salonu, taziye evi, okuma salonu, kütüphane, derslikler yani çok amaçlı tesis. Dulkadiroğlu ilçesi ve Karacasu bölgesindeki tüm mahallelerimize birer tesis yapacağız. Böylece taziyelerimiz ve düğünlerimiz çağdaş bir ortamda bu tesislerde yapılacaktır” dedi.