Eğitim camiası tarafından sevilen, sayılan ve takdir edilen isimlerden biri olan Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Başkan Poyraz’ın büyük güven duyduğu Kabakçı ile sıcak bir röportaj yapma fırsatı bulduk… Sorularımıza içten yanıtlar veren Cevdet Kabakçı ile gerçekleştirdiğimiz röportajı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

Hocam siz eğitimcisiniz… İdarecilik yönünüz ile tanınıyorsunuz. Beyza Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü görevi sırasında ortaya koymuş olduğunuz başarılı icraatlarınızı yakından biliyoruz.. Belediyecilik çok ayrı bir dünya.. Bu görevi ne denli başaracağınıza inanıyorsunuz?

Belediyeler, şehir halkının yerel nitelikli ortak ihtiyaçlarını karşılamakla görevli kamu tüzel kişilikleridir. Bizler bu toplumun değişik kademelerinde bir eğitimci olarak 30 yıldan beri hizmet veriyoruz. Hizmetin yabancısı değiliz. Son yıllarda belediyeciliğin sosyal ve kültürel yönü daha çok ortaya çıkmaya başladı. Kentimizde sosyal yaşamı geliştirecek eğitim ve kültür alanında çalışmalarımızı daha da artırmamız gerekiyor. Aydınlık yarınlar “Eğitilmiş insanlarla olur. Kahramanmaraş ilinde 240 bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bu sayının 140 bini merkez ilçemizde yaşamaktadır. Bu genç nüfus büyük bir potansiyeldir. İyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Resmi kurumlarımız, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor.

Kentimizin sosyal, kültürel ve sanat yaşamını geliştirmek ve marka bir kent haline getirmek istiyorsak, hep beraber eğitim çalışmalarını önemsememiz gerekiyor.

Kahramanmaraş Belediyemiz geçen dönem bu alanda örnek çalışmalar yaptı. Necip Fazıl Kültür Merkezi, kütüphanesi, tiyatro salonları, resim, müzik, tiyatro kursları ile dolu dolu bir dönem geçirdi.

Belediyemiz bu dönemde çalışmalarını artırarak semt kütüphaneleri, spor salonlarını yaygınlaştırarak gençlerimize sahip çıkacak. Eğitim ve öğretimde şehrimizin istenilen yere gelmesinde üzerine düşen görevi yapacaktır.

Mustafa Poyraz’ın yardımcılığını yapan Nedim Tepebaşı’na karşı tepkiler az uz türden değildi. Bu tepkiler yüzünden başkan Poyraz’da zarar görüyordu… Şimdi Tepebaşı yok, siz varsınız. İşiniz zor hatta zordan da öte değil mi?

Sayın Mahmut Nedim Tepebaşı Bey, belediyeciliği bilen bir arkadaşımızdır. Görevi sırasında güzel hizmetler yapmıştır. Yapılanları takdir etmemiz gerekir.

Hocam, sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında düşünceleriniz nelerdir. Bu düşüncelerin ne kadarını hayata geçirebilirisiniz, birazda bunu konuşalım.

Hay. hay konuşalım. Sosyal ve kültürel etkinlikler için önce alt yapının oluşturulması gerekiyor. Okuma salonları, kütüphaneler, spor salonları, kültür evleri, sanat galerileri bunun alt yapısını oluşturur.

Şu an dört yerde kütüphane ve taziye evleri yapımı devam ediyor. Geçen dönemde, Kahramanmaraş Sempozyumu, Sezai Karakoç ve Mehmet Akif Sempozyumları düzenlenmiştir.

Yeni dönemde şehrimizin yetiştirdiği güzide şairlerden Erdem Beyazıt adına bir sempozyum düzenlendi.

Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Poyraz Bey, Kahramanmaraşlı Şair ve Yazalar Müzesi kurulacağının sözünü verdi. Üç eski Maraş evi alındığını ve tadilat çalışmalarının devam ettiğini, müze olarak düzenleneceğini belirtti.

Belediye Başkanımız, Kültür Park projesine seçimden sonra en kısa zamanda başlanacağını seçim konuşmalarında belirtti. Üzerinden çalışılmış güzel bir projedir.

Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlıları anlatır mısınız dersem, cevabınız ne olurdu?

Hem çok kolay, hem de çok zor bir soru sordunuz. Sayın Canpolat; sizi iyi tanıyan, araştırmacı gazetecilik yazılarınızı ve yorumlarınızı sık okuyan biriyim. Sizinde bizleri Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılara olan sevdamızın büyüklüğü ile tanıdığınıza inanıyorum. Bu sevdamız her vesile ile ortak devam edecektir.

Kahramanmaraş bana göre Türkiye’nin en güzel illerinden diridir. Dört mevsim yaşasanız burada… Toprakları bereketli, insanları candan paylaşımcı… “Elindeki lokması kendisinin değil” derler ya… o hesap.

Bu hareketli topraklarda rızkını arayan fazlasıyla bulur. Bu ilde doğmanın mutluluğunu yaşadığımı her vesile ile söylerim. Bizler güzel şehrimizi olması gereken yerlere getirmek zorundayız.

Kahramanmaraş’ı Büyük Şair Arif Nihat Asya çok güzel anlatıyor.

“Maraş Türkiye’nin kalem kaşıdır.

Maraş Türkiye’nin köşe taşıdır.

Maraş tarihleri inşa ettiren

Koca Sinanların ustabaşıdır.”

İnsan izler bulmalı. Kendileri de izler bırakarak gitmelidir.

Cevdet Hocam, Kahramanmaraş Belediyesi Kahramanmaraş spora arzu edilen yardımları yapmadı, yapamadı… Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kahramanmaraş spor, memleketimizin futboldaki temsilcisidir. Belediyemiz, stadyumunu ve spor tesislerini, Kahramanmaraş sporun hizmetine vermiştir. Maddi manevi her türlü desteği vermektedir. Bu Kahramanmaraş halkının malumudur.

Belediyemiz, Batıpark stadının yeniden yapılmasında büyük katkı yapmış, ilk defa olimpik yüzme havuzlarını şehrimize kazandırmıştır. Mahallelerimize semt sahaları yapmış, aile boyu spor alanları oluşturmuştur.

Amatör kulüplere gereken malzeme yardımını fazlası ile yapmıştır. Belediyemiz Güreş takımı 110 takım arasında ilk sekize kalmış, boks ve karatede çalışmalar devam etmektedir. Bilardoda dünya derecelerine giren sporcularımız var. Tirop (atıcılık) dalında dereceler var.

Yaz spor okulunda binlerce öğrencimiz sporla buluşuyor.

Nelere kızar neleri affetmezsiniz?

İnsanlar samimi olmalıdır. Doğrulardan sapmamaları gerekir. Doğru sözlü olmayana kızmak denirse kızarım. İnsanlar yüzlerine maske takmamalı, doğru ve tek yüzlü olmalıdır. Yapılan hizmetler takdir edilmeli ki ileriki çalışmalar için teşvik olsun.

Büyük düşünür İbni Sina: “İlim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.” der. Bu güzel sözü kendimize rehber edinmemiz gerekir.

Cevdet hocam, üzerinizde derin iz bırakan unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşırmısınız?

Bizler eğitimciler olarak öğrencilerimizin iyi yetişmelerini, topluma vasıflı eleman olarak katılmalarını isteriz. Onları en güzel yerlerde gördüğümüz zaman dünyanın en mutlu insanı oluruz.

Tanıdığım yaşlı bir ağabeyimiz ameliyat olmuştu. Geçmiş olsun ziyaretine gittim. Arkadaşlarımızdan birisi ameliyatı kimin yaptığını sordu. Hasta büyüğümüz şu cevabı verdi: “Ameliyatımı Doktor Ahmet Kaptanoğlu yaptı. Allah ondan, ana-babasından, onun öğretmenlerinden razı olsun.”dedi. Çok duygulandım.. Çünkü, o ameliyatı yapan doktor benim öğrencimdi… Bu anımı asla unutmam. Öğretmenler olarak bizler mesleğimize aşkla sarılmamız gerekiyor. Yaşanılır örnekler vermemiz lazım. Eğitim, terbiye canlı organizma gibidir. Yaşanan örnekler ister. Mesleğimize aşkla sarılmamız gerekiyor.

Kahramanmaraşlılar size kolayca ulaşabilecek mi?

- Hiçbir zaman makam kapımı kapatmadım… Beni tanıyanlar bunu böyle yaptığımızı iyi bilir… Kimin işi düşerse çekinmeden gelsin, onları seve seve dinlerim… Bizim kimseyi kimseden ayırma gibi bir düşüncemiz asla olmaz, olamaz… Herkesi ve her kesimi bu anlayışla kucaklayacağız… Burada bulunmuş olmamın yegane sebebi de budur zaten sayın Canbolat.

Röportaj: Süleyman CANBOLAT
(Maraş Medya Merkezi)


KANAL 46 YİNE HALKA SORUYOR

Kahramanmaraş'ın ilk ve tek internet televizyonu unvanını elinde bulunduran Kanal 46, yine önemli bir konuyu halka soruyor.

Bugüne kadar yaptığı anketlerin tamamına yakın bölümünde doğru sonuçlar elde eden Kanal 46 bu kez Cevdet Kabakçı'nın başkan yardımcılığı görevinde başarılı olup-olamayacağını Kahramanmaraş halkına soruyor.

KANAL 46 ANA SAYFASININ SOL ALTA YAKIN BÖLÜMÜNDE YER ALAN BU ÖNEMLİ ANKETE SİZ DE KATILIN, GÖRÜŞÜNÜZÜ BELİRTİN....