Eşi'nin Kahramnamraaşlı olması nedeni ile Kahramanmaraş'ın gelini olarak bilinen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kahramanmaraş'ta rehabilitasyon merkezi ve huzurevi yapmayı planladıklarını söyledi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kahramanmaraş'ta Kapalı Çarşı'yı gezdi. Esnafla ve vatandaşlarla sohbet eden Kavaf, Kahramanmaraş'a özgü ceviz oymacılığı, çarık işlemeciliği gibi çeşitli sanatları icra eden ustaların eserlerini görme imkânı buldu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal burada, bakana ve eşine Osmanlı çarığı hediye etti.

Taşhan, İklime Hatun Camii ve Ulu Cami'yi de ziyaret eden Kavaf, gazetecilere açıklamasında, Kahramanmaraş'ta çocuklar için bir rehabilitasyon merkezi ve ayrıca huzur evi yapmayı planladıklarını söyledi. Bakanlığına bağlı birimlere yaptığı gezilerde gördüğü eksikliklerin sorulması üzerine de, "Mevcut binalar zaten 15-20 yıllık binalar yenileri oluncaya kadar belki ufak tefek iyileştirmeler yapabiliriz. Ama esas yeni yatırımlar daha sağlıklı olacak." cevabını verdi.

Sosyal Devlet Olma İlkesine En Çok Çocuklar ve Yaşlılar İhtiyaç Duyuyor

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, devletin sosyal devlet olma ilkesine insanın en çok çocukluk ve yaşlılık döneminde ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kahramanmaraş Valiliği tarafından hazırlanan ''Bir Fincan Çay Buluşması'' adlı projenin açılışını gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Belediyesi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Kavaf, "Sosyal devlet olmanın gereği ihtiyacı olan desteği ve hizmeti kendi imkânları ile alamayan insanlara ulaşmak ve onların hayat kalitesini iyileştirmek, çok basit müdahalelerle daha kaliteli insanlık onuruna yakışır bir hayat yaşamalarını sağlamaktır.'' dedi.

Devletin sosyal devlet olma ilkesine insanın en çok ihtiyacı olduğu zamanın çocukluk ve yaşlılık dönemi olduğu vurgulayan Kavaf, bu bağlamda, Kahramanmaraş Valiliği tarafından hazırlanan projeyi can-ı gönülden desteklediğini vurguladı. 'Çocuklar bizim geleceğimiz.' diyen Kavaf, eğitimin evde başladığına dikkat çekti. Çocuğun genel anlamda kişilik ve davranışlarının evde şekillendiğini ifade eden Kavaf, bu süreçte annenin doğal hoca olduğunu belirtti. Kavaf, "Annelerin çocuklarıyla doğru iletişim kurmak onların konuşan üreten düzgün iyi ahlaklık insan olması noktasında rehberlik etmesi son derece önemlidir.'' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da proje ile devletin hizmetlerini vatandaşlara daha kolay ulaştırmak istediklerini söyledi. Okuyamayan çocuklara ulaşmak istediklerinin altını çizen Tanılır, "Bunun yanında çevre temizliği gibi diğer konularda da eğitimlerimiz olacak. Bu projedeki hedef kitlemiz kadınlar ve erkekler. Her iki gruba yönelik eğitmenlerimiz var. Vatandaşlarımıza her noktada ulaşmak istiyoruz. Amacımız devletle milleti buluşturmak ve kucaklaşmasını sağlamak.'' açıklamasında bulundu. (Ajanslar)