TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, ''Siyasi tartışmaları bir tarafa bırakıp Türkiye'nin acil ihtiyacı olan sivil anayasayı yapmak için hep beraber çalışacağız'' dedi.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç ve MHP milletvekili Mesut Dedeoğlu törenle mazbatalarını aldı.

İl dışında olduğu öğrenilen AK Parti milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın mazbatasını Nevzat Pakdil, Mahir Ünal'ın mazbatasını da AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç alırken, CHP milletvekili Durdu Özpolat mazbata törenine katılmadı.

Tören sonrası gazetecilere değerlendirmede bulunan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, kendilerini bu göreve seçen TBMM'de yasama görevini kendilerine veren millete ve Kahramanmaraş halkına teşekkür ettiğini ifade etti.

''Bütün gayret ve çabamızla ülkemiz ve Kahramanmaraş için çalışacağız, çok onurlu bir görevi yerine getireceğiz'' diyen Pakdil, geçmiş dönemlerde Türkiye'nin mukadderatına tesir edecek olan pek çok anayasa değişikliğine ve diğer meclis çalışmalarına iştirak ettiklerini, 24. dönemde de millet yararına olumlu çalışmaların hepsinde gayret içerisinde olacaklarını söyledi.

Pakdil, şöyle konuştu:

''Türkiye'yi içte ve dışta her alanda büyük payelere eriştiren AK Parti, bu dönem içerisinde de bu çalışmalarını sürdürecektir. Başbakanımızın önderliğinde inşallah en yakın zamanda hükümet kurulacak ve Başbakanımızın tabiriyle 'Ustalık dönemi'nde Türkiye güzel çalışmalara sahne olacaktır. 8,5 yıllık iktidardan sonra kalmış olan çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Türkiye çok büyük bir fırsatı yakalamıştır. Milletimiz hizmetin karşılığını kendilerine olan güvenin karşılığını oy olarak yansıtmıştır.''

Milletin kendilerine iktidar görevini meclise giren diğer siyasi partilere de muhalefet yapma görevini verdiğini ifade eden Pakdil, ''Ben inanıyorum ki, iktidar ve muhalefetiyle birlikte geçmişteki siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak öncelikli olarak Türkiye'nin acil ihtiyacı olan sivil bir anayasa yapmak konusunda hep beraber çalışacağız ve gayret edeceğiz. Burada uzlaşmayı arayacağız çünkü seçilen vekiller Türkiye'nin vekilleridir. Oradaki yasama görevimiz içerisinde bu görevleri layıkıyla yapmak durumundayız'' dedi.

Pakdil, TBMM'de yapılacak 24. dönem yemin töreniyle ilgili, ''Mevzuat çok açık. Yüksek Seçim Kurulumuz ilanını ne zaman yaparsa o tarihten itibaren 5. gün TBMM herhangi bir çağrıya gerek duymaksızın toplanır. Şu ana kadar YSK bu açıklamayı yapmadı. YSK hangi gün açıklamasını yaparsa 5 gün sonra TBMM'de yemin merasimi için toplanacağız. Şu anda YSK'nın kararını bekliyoruz'' diye konuştu.

Pakdil, bir gazetecinin sorusu üzerine Suriye'de yapılması planlanan seçimle ilgili de değerlendirmede bulunarak, hiç kimsenin halkın iradesinden korkmaması gerektiğini söyledi.

Pakdil, şunları kaydetti:

''Ümit ediyoruz söylenen ve vaat edilen sözler yerine getirilir. Halkın iradesinden korkmamak lazım. Halkın iradesi nasıl ortaya çıkıyorsa demokrasilerde ona rıza göstermek lazım. İlelebet iktidarlar olmaz, ilelebet iktidar olsanız bile ecel sizi alır bir gün layık olduğu yere götürür. Onun için ecel gelmeden millet iradesiyle sizin lehinize cereyan ediyorsa mesele yok. Ama millet iradesine yaslanmadan sürekli olarak iktidar olmanın bir sonunun olması lazım. Böyle bir yaklaşımı bugün içinde bulunduğumuz dünyanın kabul etmesi mümkün değildir. Sayın Esad, ülkeyi demokratik bir şekilde BM ve diğer kuruluşların gözlemiyle seçime götürecekse bundan son derece memnuniyet duyarım.'' (www.kanal46.com)