Demokrat Parti (DP) Lideri Süleyman Soylu, siyasetin iktidar ve muhalefet partileri tarafından kirletildiğini savundu.

Kavga siyaseti değil, uzlaşı siyaseti aradıklarını vurgulayan Soylu, "Hiçbir yerde kavga yapmadık, siyasetin kirliliğine bulaşmadık. Her yerde ötekisi olmayan Türkiye'yi anlatıyorum. Herkesin birlik içinde, beraberlik içinde olmaya çalıştığı bir Türkiye, 70 milyonun kardeş olduğu bir Türkiye için çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kendisini eski Başbakanlardan Adnan Menderes'e benzetmesine de kızan Soylu, Başbakan Erdoğan ve Ana Muhalefet Lideri Deniz Baykal'ı ikili bir oyunda olmakla suçladı. Soylu, "Birisi Pişekâr, diğeri Kavuklu. İkisi de orta oyunundaymış gibi birbirlerine atıp-tutarken halk açlıktan mahvoluyor." dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sürdürdüğü gezi ve seçim konuşmaları maratonunu Bitlis'ten devam ettirdi. Bitlis ve ilçelerinde seçim konuşmaları yapan Demokrat Parti Lideri Süleyman Soylu birlik ve beraberlik mesajı verdi. Eski Mutki Durağı'nda toplanan yaklaşık bin 500 kişiye seslenen Süleyman Soylu, siyasetin iktidar ve muhalefet partileri tarafından kirletildiğini savundu. Kavga siyaseti değil, uzlaşı siyaseti aradıklarını vurgulayan Soylu, "Hiçbir yerde kavga yapmadık, siyasetin kirliliğine bulaşmadık. Her yerde ötekisi olmayan Türkiye'yi anlatıyorum. Herkesin birlik içinde, beraberlik içinde olmaya çalıştığı bir Türkiye, 70 milyonun kardeş olduğu bir Türkiye için çalışıyoruz" dedi.

İktidar ve muhalefet partilerini değerler üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Soylu, kendilerinin Türkiye'deki bütün değerlerin savunucusu olduklarını söyledi. DP'nin asla etnik köken, din ve milliyetçilik gibi manevi değerler üzerinden siyaset yapmadığına dikkat çeken Süleyman Soylu, parlamentoda bulunan siyasi partileri, şu sözlerle eleştirdi:

"Sabahtan akşama kadar, siyasiler birbirleri ile kavga edip ağza alınmayacak sözler söylüyorlar. Millet, aş, iş peşindeyken onlar kavga ediyorlar. 6,5 yıldır bu ülkede tek başına iktidar var. Doğunun işsizliği çözüldü mü? Su yok, yol yok, okul yok, iş yok. Kavga ediyorlar. Başbakanın da, Baykal'ın da derdi başka. Burada onlara sesleniyorum aklınızı başınıza alın. Siyaset sevgidir, millete hizmettir. Milletin derdi ile ilgilenin. Her üç gençten birisi işsiz. Her iki üniversitelinin biri iş bulamıyor. Doğan her bebek 7300 dolar borçla dünyaya gözlerini açıyor. Memurların yüzde 80'i kredi kartı borçları yüzünden bankalardan korkar duruma gelmiş. Birisinin buna itiraz etmesi lazım. Düşün milletin yakasından, milleti yormayın, milleti kavganın içine sokmayın."

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Aydın'da yaptığı konuşmada kendisini eski Başbakanlardan Adnan Menderes'e benzetmesini eleştiren DP Lideri Soylu, şunları söyledi:

"Sen kim Adnan Menderes'in adını anmak kim. Hey gidi Erdoğan, hey gidi Erdoğan. Kahramanmaraş'ta halkımıza başörtülü kızlarımız üniversitelere başörtüleri ile girebilecekler diye oy aldınız. Ama ne oldu? Ön kapıdan girip, arka kapıdan burunları kırılarak atıldılar. Ama Menderes ne yaptı? İktidara gelir gelmez minarelerden, radyolardan ezanı ezan gibi okutturdu. Dinin üzerindeki yasakları kaldırttı. Sen ne yaptın? Söz verip de tutamadığın sözler ortadayken, kalkıp Menderes'in adını ağzına aldın. Menderes'e yaptıklarını bana yapıyorlar dedin. Sen önce bir Menderes ol, ondan sonra Menderes'in adını ağzına al."

Baykal ve Erdoğan'ın danışıklı bir dövüş içinde olduğunu söyleyen Soylu, bir orta oyunu sergilediklerini söyledi. Erdoğan ve Baykal'ı cambazlıkla suçlayan Soylu, halkı cambaz marifeti izleyip de cebindeki paradan olan seyirciye benzeten DP Lideri Soylu, "Seçim geldiği zaman bunlar atışıp duruyorlar. Birisi Pişekâr, diğeri Kavuklu misali sanki bir orta oyunu oynuyormuşçasına birbirlerine atıp tutuyorlar. Bunların derdi halka hizmet etmek değil. Bunlar kavgamız sürsün, halk bununla avunsun derdindeler. Hiçbirisinin halkın aç olup olmadığından zerre kadar endişeleri yok. Halkımız bu kavgaya itibar etmemelidir. Türkiye'de ortaya çıkarılan suni kavgaları ancak biz ortadan kaldırırız" diye konuştu.

Türkiye'deki bütün iyi gelişmelerin altında Demokrat Parti imzası olduğunu savunan DP Lideri Soylu, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıların sebebinin ise Demokrat Parti'nin çizmiş olduğu yoldan sapılmasına bağladı. AKP'nin Kıbrıs politikalarını da eleştiren Soylu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Bugünlerde ellerine almışlar bir saz, diyorlar ki dış politikada ülkemizin göğsünü kabarttık. Diyorlar ki Davos Fatihi Erdoğan. Neresi Fatih? Bugün Kıbrıs'ta halen bir Türk varlığı varsa bu Demokrat Parti'nin geçmişiyle alakalı. Bunların dış politikası ver kurtuldan başka bir şey değildir. Rahmetli Fatin Rüştü Zorlu, 1950'lerde Kıbrıs'ı İngiltere'nin boğazından çekip çıkardı. AKP ise nasıl peşkeş çekilebilirin hesabını yapıyor." (CİHAN)

Editör: TE Bilisim