Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’un AK Partili vekillere 24 saat içinde kendi hakkındaki sosyal medya üzerinden yapılan algının ve yapanların susturulmasını yoksa elindeki tüm belgeleri açıklayacağını söylemesi, A kabinde Bakan Özhaseki’nin isim vermeden bazı illerin Cumhur İttifakı adaylarının değişecek demesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Değişecek illerin hangisi olduğu sır gibi saklanırken, Kahramanmaraş’ta bir değişim olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Öte yandan Kahramanmaraş’ta Belediye Meclis Üyesi seçimine denk gelen Aday değişebilir açıklaması ise siyaset aritmetiğini alt üst edecek gibi görünüyor. AK Parti ve MHP’nin ayrı ayrı belediye meclis üyesi belirme sürecinin olduğu bilinirken, herhangi bir Büyükşehir Belediye Başkanlığı değişimi sonrası tablonun nasıl olacağı ise bir diğer merak konusu oldu.

NELER OLDU? NELER OLACAK?

CHP ve İYİ Partinin ortak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ali Öztunç, kendisi hakkında sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyon sonrası gazetecilerin karşısına geçerek, hakkında kirli kampanya yapanları bildiğini ve susmaları halinde çok önemli bilgiler açıklayacağını belirtmişti.

24 SAAT VERİYORUM

Kendisi hakkında bu ağlıyı çıkaranların hepsine seslenerek “24 Saat veriyorum” diyen Öztunç: “Burası bizim şehrimiz. Kardeşçe yaşıyoruz. Ama provokatörler yine iş başında. Bir bakıyorsun milletvekilinin kardeşi, bir bakıyorsun Büyükşehir Belediye Başkanını amcasının oğlu, bir bakıyorsun tarihçiyim diye kendini anlatan bir meczup, tuhaf şeyler. Bugün Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Provokatörlere karşı, iftira kampanyaları açanlara karşı, yalanlara karşı, hakaret edenlere karşı.

KORKMAYIN

AK Partililere sesleniyorum; korkmayın. Kaset siyaseti mi yapacaksınız. Ben söylediğim şeyleri yine söylüyorum. Provokatörlerden hesap sorulacak. Eğer kaset siyaseti yapılacaksa, 24 saat veriyorum. AK Partinin il başkanına, Büyükşehir Belediye Başkan Adayına, milletvekillerine, devletin buradaki yetkilisi Sayın Valiye, 24 saat süre veriyorum. Eğer 24 saat süre içerisinde provokatörleri susturmazlarsa, gereğini yapmazlarsa kaset siyaseti nasıl yapılırmış görürler. 3 erkek 1 kadın kaseti unutulmadı. Onu mu izlettirelim? Benim hiçbir akrabamın FETÖ terör örgütü ile alakası yok. Hangi belediye başkan adaylarının FETÖ terör örgütü ile ilişkisi var onu mu açıklayayım? Dosyası ile. Benim kardeşimin FETÖ ile ilişkisi yok. Bunları mı açıklamamı istiyorlar. 24 saatleri var. 24 saat içerisinde iftira atan, provokasyon yapanlara hatleri bildirilecek. Aksi takdirde ben CHP milletvekili olarak, çıkarım onların anladığı dilden onlar ile mücadele ederim. Her kuşun eti yenmezmiş. Bu son uyarıdır kendilerine. Ben proje yapacağım diyorum, hafif raylı sistem yapacağım diyorum, kahramanlar stadı yapacağım diyorum, Güney Çevre Yolunu yapacağım diyorum, kreşler, taziye evleri açacağım diyorum yeni mezarlık alanı açacağım diyorum, dev bir cami yapacağım diyorum, onlar çıkıyorlar vay şudur, vay budur diyorlar. Korkuyorlar. Çok net söylüyorum. Benim verilmeyecek hiçbir hesabım yok”

SİYASET KAYNAMAYA BAŞLADI

Kahramanmaraş’ta son 24 saatte ısınan siyaset kaynamaya başladı. CHP’li Öztunç’un Maraş Olaylarının yıl dönümünde yaptığı bir konuşma kamuoyuyla paylaşıldı. Ardından bu paylaşımla ilgili bir dernek başkanı hakarete varan sözlerle Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ali Öztunç’u sert dille eleştirdi. Bunun üzerine Öztunç kaset siyasetine 24 saat içinde karşılık verebileceğini belirtti.

Bakalım Ak Parti Ali Öztunç’un provokatörlükle suçladığı isimlerle ilgili ne işlem yapacak, eğer işlem yapmazsa Ali Öztunç belirttiği gibi kaset skandalına karışan, yakınları fetöcü olan adayların isimlerini kamuoyuyla paylaşacak mı?

BAKAN ÖZHASEKİ NE DEDİ?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, önceki gün yaklaşan yerel seçim ve gündeme dair açıklamalarda bulunmuştu. Özhaseki şunları söyledi:

"MHP ile 30 büyükşehir üzerinde konuştuk. 51 ilde de herkes kendi adayını çıkarttı. Ancak zaman içindeki gelişmeler bizi rahatsız etti. Bizim derdimiz iki belediye daha fazla almak değil. Muhalefet daha fazla belediye almak için bazı yerleri birbirlerine peşkeş çekiyorlar. Dertleri daha fazla belediye almak gibi görünüyor. Peki, soruyorum; oradaki insanların iradesini nasıl hiçe sayıyorsunuz?

FETÖCÜLERİN KIRK YÜZÜ VAR

Bizim derdimiz,

1-Bölücü örgüt yine iş başına gelmesin…

2-Herkes biliyor ki bu Fetöcülerin 40 tane yüzü var. Ben bunlardan en çok nerede korktum biliyor musunuz? Kayseri’de cemevi yapımı vardı. İnşaatı gezerken orada sürekli gördüğüm bir şey var. Ben güvenlik görevlisi zannediyordum. Yanıma geldi “merhaba” dedi. “Ben kendimi tanıtayım” dedi. “Ben hizmetin Aleviler sorumlusuyum” dedi.

“Anlamadım” dedim. “Ben Alevi değilim size söylüyorum” dedi. “Ben burada hizmet tarafından görevlendirildim” dedi.

Fetö’nün oraya soktuğu ajanmış. Yani her tarafta böyle bir yapı var. Bunlara yakın bir adamın iş başına gelmesini ister misiniz? Ne PKK’ya ne de Fetö’ye yakın birsinin iş başına gelmemesini istiyoruz. 51 ilin tamamı olmayabilir. Net sayı henüz yok. Ancak 20’den fazla ilin üzerinde çalışıyoruz. Net bir sayı değil üzerinde konuşuluyor. YSK’ya listeler verilene kadar sayı değişebilir."