İsimleri ‘nahoş’ bir olaya karıştıkları gerekçesi ile AK Parti’den süratli bir şekilde ihraç edilen 2 belde belediye başkanı ile ilgili konuyu kamuoyu gündemine ilk kez Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal getirdi.

19 Aralık’ı 20 Aralık’a bağlayan gece meydana gelen olayla ilgili olarak hukuki ve adli süreç devam ederken, konudan haberdar olan AK Parti yetkilileri 21 Aralık Pazartesi günü söz konusu iki başkandan istifa dilekçelerini aldılar.

Ancak olay Disiplin Kurulu’na sevk edildiği için istifaların yürürlüğe konulmasından vazgeçildi. Olayla ilgili olarak yetkili makamlardan elde edilen bilgiler ve dosya muhteviyatının partinin hukukçuları tarafından incelenmesi ile konu masaya yatırılarak iki başkanın ‘derhal’ ihracına karar verildi. Fatih Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Demirtaş ile Şahinkayası Belde Belediye Başkanı Hakan Şişman’ın savunmalarının dahi alınmadığı öğrenilirken, konu hakkında kamuoyuna partiden herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

26 Aralık Cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Aralık ayı İl Danışma Meclisi toplantısında durumu kamuoyuna parti kanadından ilk kez AK Parti Kahramanmaraş milletvekili ve 'dobra dobra sözleri ile tanınan' Dr. Cafer Tatlıbal duyurdu. Kent merkezinde günlük olarak Manşet Gazetesi’nin pazartesi günkü sayısında yer alan söz konusu toplantı ile ilgili haberde aynen şöyle denildi:

AHLAKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ: Zehir zemberek konuşma AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal’dan geldi. Geçtiğimiz hafta talihsiz bir olay sonucu partiden ihraç edilen merkeze bağlı iki belde belediye başkanının yaptığını üstü kapalı olarak eleştiren Tatlıbal; “Parti teşkilatımız, belediye başkanlarımız Allah’ın ipine sarılıp biraz daha ciddiyeti ve ahlaki konuları ön plana alsınlar. Bu işlerin alt yapısı yapılmıyorsa seçtiğimiz bu kişiler de bizleri bu üzücü duruma getirirler” dedi.

ÖYLE İNSANLARI TAVSİYE ETTİĞİMİZ İÇİN HAYÂ EDİYORUM

İki belde belediye başkanının yaptığı harekete çok üzüldüklerini ve bir belediyeyi kazanmanın çok zor olduğunu da anımsatan Tatlıbal; “Biz belediyeyi kazanmak için büyük uğraş veriyoruz. Onları halka karşı tavsiye etmiş oluyoruz. Onlar ne yapıyor? Öncelikle halkın güvenini istismar etmiş oluyor. Biz(im) ahlaki olarak birbirimize örnek olmamız lazım. Bu kişileri parti olarak biz o beldelere tavsiye ettik ve o bölgelere gittiğimde halkı gördüğüm zaman hayâ (utanma, sıkılma) duyuyorum” dedi." (Kaynak: Manşet Gazetesi - www.kanal46.com)