AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye'de 1950'lerden bu yana milletin seçtiği temsilcilerle milleti demokrasiye ehil görmeyen bürokratik elit arasında iktidar mücadelesi olduğunu belirterek, "AK Parti dışında başka bir parti de olsa aynı şekilde kapatma davasıyla karşı karşıya kalırdı. Kapatılsak da A, B, C, D planlarımız hazır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, partinin hafta sonu gerçekleştirilen Kızılcahamam kampında bakanlarla birlikte milletvekilleriyle gruplar halinde görüştü. Görüşmeler sırasında bazı milletvekillerinin kapatma davasıyla ilgili olarak "Biz nerede hata yaptık?" sorularıyla karşılaştığını, AK Parti'nin hata yapmadığını belirten Fırat, "Şu an oturup hata yapıp yapmadığımızı tartışmamalıyız. Ancak yanlış bazı adımlar vardır" diye konuştu.

1950'lerden bu yana milletin seçtiği temsilcilerle, milleti demokrasiye ehil görmeyen birtakım çevreler arasında iktidar mücadelesi olduğuna işaret eden Fırat, "Milletin seçtiği temsilcilerin karşısında millet iradesini kabul etmeyen bürokratik elit grup var. Bunların Demokrat Parti ve Adalet Partisi'ne bakışıyla AK Parti'ye bakışı arasında bir farklılık yok. AK Parti dışında bir parti de olsa aynı şekilde kapatma davasıyla karşı karşıya kalırdı. Bu bir iktidar mücadelesidir" dedi.

Kapatma davasının bu mücadelenin ne başı ne sonu olduğunu kaydeden Fırat, "Kapatma davasından sonra A, B, C planlarımız hazır" şeklinde konuştu.