7 Mart 2010 pazar günü yapılacak olan seçimi kazanmak için bir hayli iddialı şekilde çalışmalarını sürdüren AK Parti Karacasu belde Belediye Başkan Adayı Faruk Aksu’nun seçim çalışmaları sürüyor.

Milletvekilleri ile il ve merkez ilçe teşkilat üyelerinin seçim bürosu ziyaretinde konuşan Prof. Dr. Mehmet Sağlam, şunları kaydetti: “Buraya ilk ziyaretimiz. Değerli başkan Faruk Aksu’ya hayırlı olsun demeye geldik. Karacasu bildiğiniz gibi bizim gelip gittiğimiz yer. Yabancı değil bize. Vaktiyle Kahramanmaraş’ta milletvekili ön seçimleri yapılırken, seçimi kaybeden milletvekili arkadaşım, gökten mi indi bu Mehmet Sağlam, Ferhuş’tan mı geldi, dedi. Ben Ferhuş’tan çıktım buralara, o doğru. Size adayımızı takdim etmemize gerek yok, bizden daha iyi tanıyorsunuz. 8 yıla gelen AKP parti iktidarında yapılanlar meydanda. Hangi alanı ele alırsanız alın, sağlıkta, eğitimde, diğer yatırımlarda, belde ve ilçelerde alabildiğine büyük. Türkiye yalnız bulunduğu bölgede değil, dünyada daha itibarlı bölge haline gelmiş, siyasi ekonomik istikrar sağlanmış, dünyanın en büyük krizlerini atlatmış, teğet geçmiştir. Son sanayi üretimindeki yüzde 20’ye varan artış, bu kriz tamamen atlatacağının işareti. Merkez başkanı bile yeşil ışık ufakta gözüktü."

TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaseten Türkiye tereddütsüz Ortadoğu’nun lideri durumunda. İtibarı orta Asya’da, soydaşlarımız dolayısıyla, balkanlarda, bütün komşularımızla sıfır sorun yaşıyoruz. Müşterek bakanlar kurulu toplantıları bile yapıldı. Yunanistan’a bile başbakan mektup gönderdi, bir araya gelecekler. Türkiye Ortadoğu’nun en prestijli ülkesi. Barıştırmak için hatırlı adamları çağırırlar, Türkiye’nin de hatırlı ülkeler arasında adı var. Her şeye rağmen, son yedi seneye bakarsanız, enflasyonun toplamı yüzde 70 idi, şimdi tek haneli rakama indi. Sigortada, bağ-kurda, emekli sandığında devrim yaşandı, bütün partilerin rüyası idi, biz bu rüyayı gerçekleştirdik. SGK halinde birleştirildi. Şu yollara bakın, Türkiye kazalarındaki ölüm oranları yüzde 70 düştü. 16 bin km. duble yollar yapıldı.

Duble yollar üç-beş şeride bile çıkacak. Bakın bitişiğinize, Türkiye’nin en büyük bölge hastanelerinden biri kuruluyor, buraya daha yeni hastaneler de ilave edilecek, topraklarınız değerlendirilecek, bütün mesele, başbakanımıza bu yeni teşebbüsü ile de, milli birlik ve barış projesi ile de, Türkiye’nin insanlarına, insan haklarına başvuracak. Herkes kardeşçe geçinecek, Türk bayrağına saygısızlık edileceğine inanmayın. Başbakanımıza itimat ediyorsanız, başkasının lafını ciddiye almayın. Onun için, gönül huzuru ile, değerli arkadaşımızı, başkanlığa getirdiğinizde, buraya daha fazla hizmet gelecektir. Türkiye’ye yapılan hizmetler birer örnek ise, Türkiye daha zenginlemişse, hastane, yollar okullar yapılıyorsa, burada da ihtiyaç gören hizmetler yapılacak. Bayındırlık Bakanı da buraya uğrayacak. Siz arkadaşlarımıza, partilerinize itimat ettiğiniz sürece, bu seçimin çok kolay biçimde, başkan Aksu tarafından kazanılacağı açık. Sizden ricamız, köyünüzü bölmeyin, birbirinize ve diğer siyasi partilere de saygılı olarak, selamet içinde seçim yapın, kardeşçe seçim olsun. Biz politikayı rekabet için yaparız, hizmet rekabeti. Sizin vereceğiniz kararla, hangisi daha iyi hizmet edecekse, onu seçeceksiniz. Birbirinize düşmeden, hasım olmadan. Huzur içinde, kardeşçe, bunu sizden bekliyorum. Bu ilk gelişimiz. Fazla uzatmıyorum. Sizi üşütmemek için sözü kısa kesiyor, hepinize saygı ile selamlıyorum. Başkan Aksu’ya hayırlı olsun!”

İkinci olarak konuşan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ise şunları kaydetti:

“Kışın ortasındayız. Ayaz var, soğuk var. Sıcakkanlı hareket ettiyseniz de, sözümün başında şunu ifade etmek istiyorum. Memleketimiz için bu seçim hayırlı olsun. Husumet iyi bir şey değil. Hısımları çoğaltmak siyasette esastır. Rekabet içinde geçsin. Şehrimizin belediyesi var, tüm gücümüzle gayret edeceğiz. Halka hizmet, hakka hizmettir. Bütün insanlara hizmet edeceğiz. Bildiğiniz gibi mahallelere hizmet gelince, sokaklar bayındır hale gelince, herkesin yüzü gülecek. Arkadaşımız bir eğitimci, insanlarla ilişkilerinin ne olacağını iyi bilir. Sıra böyle bir beldeye hizmet etmeye gelmiş. Bizler bu milletin hizmetkârıyız. Bugün nereye giderseniz gidin, yüzünüz ak, alnınız açık. Sınırları bile kaldırdık. Paranız bile itibar görüyor, pasaportunuz itibar görüyor, vizeler bile kalktı. Türkiye güçlü bir iktidara sahip. Amerika’da, Avrupa’da aynı itibar var. Cumhurbaşkanımız Hindistan’a gitti, yüzümüzü doğuya çevirdik. Şimdi burada, 400 bin nüfusu olan ilimiz, inşallah burada büyük bir sağlık kompleksi yapılıyor, size düşen, burada olan arkadaşlarımıza düşen, onu itibara çekmek. Halk arasında güzel bir tabir var, derler ki, hocamıza nasip edildi, o süreci kendisi götürecek, medeni ölçüler içerisinde bir yarış olacak. Boş vaat olarak değil, altyapı hizmetleri, üstyapı hizmetleri, imar hizmetleri her ne ise, sizlerle birlikte hep beraber Ankara’da olanlar Ankara’da, burada olanlar burada çözmeye söz veriyoruz. Maraş’ta olan hizmetleri ne ise, aynısı burada da olacak."

Milletvekillerinin seçim bürosu ziyaretine ayrıca, Ak Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, merkez ilçe başkanı Necati Okay, Çağlayancerit belediye başkanı küçük Mehmet Yıldızlı, Kürtül belediye başkanı Mehmet Uzun ve diğere partililer de katıldı. (KAYNAK: MMM - www.kanal46.com)