Organizatör Mustafa Yunus Dal, MHP’den Karacasu’ya Belediye Başkan adaylığı için başvuruda bulundu. 7 Mart 2010 Pazar günü yapılacak olan Karacasu Beldesi seçimlerine Ak Partili 2 Adaydan sonra şimdi de İstanbul’da yaşayan ve aslen Bertizli olan Mustafa Yunus Dal, Milliyetçi Hareket Partisi'ne adaylık başvurusu yaptı.

MHP aday adayı Dal, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Karacasu'da seçmenlerin yarıdan çoğu Bertizlidir. Lakin bölge insanlarımızın yoğun olduğu Kara Ziyaretten bir tane dâhil Karacasu Belediyesinde çalışan yoktur. Kim geldiyse yakınlarını işe sokmuşlar. Şimdi ne yüzle Kara ziyaret mahallesinden oy isteyecekler. Rakiplerimin benim için söyleyecekleri hiçbir şey yok benim onlar için söyleyecek çok şeyim var. Karacasu’dan Bertizlilerin adayıyım ben.

Bertizli hemşehrilerim için İstanbul’dan geldim. Kahramanmaraş’ta daha öncede yapmak istediklerim çok şey vardı ve bunları Allah’ın izniyle hemşehrilerimin destekleriyle beraber yapacağız. Bizim arkamızda Bertizli hemşehrilerimiz var. Bana soruyorlar ne için Karacasu’dan adaysın?

Ben Ferhuş, Kırım, Mamaraş, Güzelyurt ve Kara ziyaret’i çok iyi bilen biriyim. Çünkü rakiplerimin 17 yıldır yönettikleri Karacasu maalesef büyük bir köyden ibarettir. Ha, Topcuoğlu, Özsoy daha önceki seçimlerde de biri birini desteklemiş ailelerdir. Bu seçimde biri birine rakip olmalarının tek sebebi hastane çevresindeki ranttır. Bertizli hemşerilerim biliyorlar bu insanların hizmet için değil rant için biri birleri ile mücadele ettiklerini.

Bertizli hemşerilerimin oylarına talibim. Allahın izniyle hemşerilerimiz destekleriyle Belediyeyi kazanarak buranın gelirini buraya harcayacağız.

Yapacaklarımızı seçim büromuzu açtık tan sonra halkımızla tek tek gruplar şeklinde görüşerek ne için aday olduğumuzu beldemize ne hizmetler yapacağımızı

Ve rakiplerimizin kimler olduğunu 17 yıldır neler yaptıklarını tek tek siz hemşerilerimize anlatacağız. İnşallah desteklerinizle belediye başkanlığını kazanacağız. Ve sizler ile yöneteceğiz.
Evet, ben Bertizliyim, Bertizlilerin adayı olarak çıkıyorum. Ama öbür 5 mahallenin de oylarına talibim inşallah seçilir isek bizim dönemimizde hiç kimseye ayrımcılık yapılmayacak hastane çevresinde hak hukuk neyse imar düzenlemesi halkımızla beraber karar vereceğiz.

Hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Öğrencilerimizle sıkı iş birliğine girip elimizden geldiği kadar öğrencilerimize ve üniversitemize daha çok faydalı olmaya çalışacağız."(ÇOK GEÇ DEĞİL TAM ZAMAN'I GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ...)

MHP adayı Mustafa Yunus Dal, Kara Ziyaret girişinde seçim bürosunu tutuğunu, çalışmalara pazartesinden itibaren başlayacağını belirtti. (Kaynak: MMM - www.kanal46.com)