Aylardır gündemde olan AKP'nin kapatma davasının sonucu dün belli oldu. Çıkan karara gazeteler ne dedi...

İşte bugünün manşetleri

Hürriyet : Sorumlu Olmalıyız

Başbakan, Türkiye'nin ciddi bir badireyi geride bıraktığını söyledi, "Siyasiler başta olmak üzere her kesime, her kuruma sorumluluklar düşmektedir" dedi.

Milliyet : Kapatma yok, ciddi ihtar var

6 Üye kapatma, 4 üye Hazine yardımını kesme, 1 üye ret istedi. 7 oy çıkmadığı için AKP kapatılmadı. Ancak 11 üyeden 10'u, AKP'nin laikliğe aykırı faaliyetlerin odağı haline geldiği görüşünde birleşti. Yaptırım ise Hazine yardımının kesilmesi.

Cumhuriyet : AKP'ye para cezası

Anayasa Mahkemesi partiyie kapatmadı ancak laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiğini kabul etti.

Radikal : Türkiye "Oh" dedi

'AKP laiklik karşıtı odak' görüşündeki 10 üyeden dördü 'odaklaşma'yı kapatma için yeterli bulmayınca AKP hazine yardımı kaybıyla kurtuldu.

Akşam: Yola Devam

Başbakan teminat verdi: "Hiç laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmadık. Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Star : Yola Devam

Başbakan Erdoğan, "Adalet tecelli etti. Bu süreci Türk milletine bedel ödetmeyecek şekilde yönettik. Kayıp zamanı telafi edeceğiz." dedi.

Sabah : İlk Mesaj: Herkesi kucaklayacağız

Başbakan Erdoğan, "Sadece AK Parti değil, Türkiye büyük bir haksızlıktan kurtulmuştur. Demokrasimiz bir ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır Erdoğan'ın ilk mesajı: "Tercihi bizden yana olsun olmasın herkesi kucaklamaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın..