2007 genel seçimi için AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Veysi Kaynak ile MHP İl Başkanı Selman Özdoğan beklenildiği gibi il başkanlığı görevlerinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiler. Öte yandan; AKP İl Başkan yardımcısı aynı zamanda Baro Başkanı da olan İsmail Kahveci de milletvekili aday adayı olabilmek için partideki görevinden istifa etti.

Telefonla görüşerek görüşlerini aldığımız Veysi Kaynak; "Yönetimdeki arkadaşlar ile istişare ettik. Adaylığım noktasında bana destek verdiler. Bu arada kanal46.TV sitesinin benimle ilgili yapmış olduğu anket te aday adaylığı için karar vermemde bir hayli etkili oldu. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

Dün akşam yönetim kurulu toplantısında vedalaşan ve bugün istifa dilekçesini veren Selman Özdoğan ise aday adayı olduğunu açıkladı. Basın mensuplarına cep telefonlarından mesaj geçen Özdoğan mesajında; "Büyük bir onurla yürütmekte olduğum İl Başkanlığı görevimden milletvekili adayı olmak üzere ayrılıyorum" ifadesini kullandı. Öte yandan; son günlerde aday adayı olabileceği ileri sürülen AKP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise görevinden istifa etmeyerek aday adayı olmadı. AKP Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu üyelerinden avukat Fatoş Esertaş ta aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı. Yine AKP'de Belediye Meclis üyesi Mehmet Bağrıaçık ile Mehmet Kısakürek ve Şebnem Aydın da istifa ettiler. Türkoğlu Müftüsü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın asker arkadaşı İmran Kılıç'ın yanısıra; AKP Afşin ilçe başkanı Sabri Türkkahraman da istifa ettiler. (ajans 46)(www.kanal46.tv)