Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik dünkü eleştirilerine sert cevap verdi.

Sadece iki cümleyi okuyarak beklediğimzi aldığımızı ifade ettim. Çünkü varılan barışın kendi kuralları içinde yürümesini istiyorum. Çünkü bizim içimiz neyse dışımız da o. Çünkü biz yalan söylemeyi bilmeyiz, yalan söylemekten de utanırız.

Sayın Başbakan kürsüye çıktı, bir sürü laf etti yine ses çıkarmadık. Olur dedik, siyasettir dedik.

Ama CHP diklenmiş ama dik duramamıştır. O zaman bize artık konuşmak farz oldu. Biz ne söyledik? 2 arkadaşımıza yemin yolu açılıncaya kadar yemin etmeyeceğiz dedik. Yemin yolunun açılması.

Birinci yalan "Efendim onlar Meclis'e gelip yemin içinceye kadar biz de yemin içmeyeceğiz" Bu yalanı kim söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan. Bizim yazdığımızı oku. Okuma yazması var mı, okuduğunu anlama yeteneği var mı endişem var.

İki, yemin yolu nasıl açılacak? İrade beyanı varsa yemin yolu açılacaktır. Bize bir metin getirdiler. Kabul etmedik, öğlen oldu aynı metin yine geldi. Yine değişen bir şey yok.

Biz şunu söyledik. Tüm siyasi partilerin ve milletvekillerinin milletin kendilirine verdiği yetkiyi kullanmaları için Meclis'te olmaları gerekiyor.

Biz sadece bununla da yetinmedik. Şunu da söyledik. Anayasa değil, tüm mevzuatın hukukun üstünlüğü çerçevesinde ve kuvvetler ayrılığı ilkesi dikkate alınarak, özgürlüğü genişletici bir anlayışla yorumlanması gerektiğine inanıyoruz.

Bir Sayın Erdoğan, insanlar attıkları imzaya sahip çıkarlar. O imza herkesin namusudur. Namuslu insanlar imzalarına sahip çıkarlar. Metin çok açık. Hiçbir yoruma yer vermeyecek kadar açık. Biz onların getirdiğini kabul etmedik. Bu metin geçti. İmzalar var. Biz bu ayrıntıları tartışmak istemiyoruz. Birileri bizi suçlayabilir, hiç önemli değil. Biz sonuç almaya odaklanmışız.

Bu imzayı inkar ediyorsan senin omurgandan benim kaygım vardır.

27 Nisan'da sana muhtıra verildi mi? Diklendin hesap soracağım dedin. Hesap sordun mu? Sana muhtıra veren adama üstün hizmet madalyası verdin mi vermedin mi Sayın Erdoğan? Şimdi kalkmış muhtıra değil diyor. Çünkü oradan yeteri kadar nemalandı.

Sen 12 Eylül'de hangi bedeli ödedin? Hangi işkenceden geçtin? İşkence görenlerin acılarını istismar ettin. Sabah söylediğimizi akşam inkar ediyormuşuz? Pes yani. Bu beyefendi gitti konuşurken NATO'nun Libya'ya müdahalesi tartışılıyor. Şöyle diyor:

"NATO Libya'ya müdahale etmeli midir? Böyle bir saçmalık olur mu? NATO'nun ne işi var Libya'da? Bakın Türkiye olarak biz bunun karşısındayız. Böyle bir şey konuşulamaz. Böyle bir şey düşünülemez."

Kim söylüyor REcep Tayyip Erdoğan. Arkadan 25 Mart 2011. Aynı Tayyip Erdoğan başkası değil:

NATO'nun devreye girmesiyle de belli yerlerde rahatlama meydana geldi. Sabah söylediğini akşam inkar eden kim? Devletin resmi yayınlarından örnek veriyorum. NATO müdahale etti. Binlerce sivil öldürüldü. Akdeniz'in karanlık sularında binlerce Müslüman oldu. Türkiye'den yardım istendi, gemilerimiz NATO izin vermediği için yardım edilmedi. Bunu kim eleştirdi Sosyalist Enternasyonelde CHP eleştirdi.

Bu nasıl bir anlayıştır, nasıl bir düzendir?

DHA