Kahramanmaraş’a gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de seçilmeyen, denetlenemeyen, millete hesap vermeyen birtakım adacıklar bulunduğunu öne sürerek, bunların millete hesap verir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Batıpark Spor Salonu’nda dün akşam gerçekleştirilen partisinin aday toplantısına katılan ve geceyi kentte geçiren Numan Kurtulmuş, bu sabah ta esnaf odaları temsilcileri, sendika üyeleri ve iş adamlarıyla Yimpaş Otel'de kahvaltıda bir araya geldi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, yanlış ekonomik model nedeniyle Türkiye'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, çarenin üretim odaklı model olduğunu söyledi.

Toplantının ardından gazetecilerin 28 Şubat süreciyle ilgili sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, yıllardır bu konudaki gerçeklerin bilindiğini söyledi.

“28 ŞUBAT SÜRECİNDE HERKES BÜYÜK BİR SINAV VERDİ”

28 Şubat sürecinde herkesin büyük bir sınav verdiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Biliyorsunuz iktidar partisinin ortağı olan DYP'nin 50 milletvekiline 'ayaklarınızı kırarız, istifa edeceksiniz başka partiye geçeceksiniz' denildi ve iktidarda bulunan Refah Partisi o anda askerin tankının namlusu ile ortağının hançeri arasında sıkıştı kaldı. Çekilmekten başka yol kalmadı. DYP'den bir gecede 50 kişi istifa ettirildi. Ama orada 287 milletvekilinin imzası var. Bu milletvekillerinden 7'si de BBP milletvekilidir. Refah Partisi'nden tek milletvekili istifa etmedi. Bu fevkalade bir güçtür. Tarihe karşı yapılmış ciddi bir sorumluluktur. Aynı zamanda BBP'deki 7 arkadaşımızın her türlü baskıya rağmen demokrasinin yanında yer aldığını biliyoruz. Bu da Türkiye'nin demokrasi tarihine geçmiştir.''

''28 Şubat geçmişle hesaplaşmak değil'' diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Ama bu süreçte herkesin bir karnesi tutuldu. Millet adına, demokrasi adına burada herkes sınav verdi. Maalesef bu süreçte bir çoğu kötü sınavdan geçti. Refah Partisi ve BBP'nin milletvekilleri büyük bir sınav vermiştir. Aynı zamanda DYP'den istifa etmeyen milletvekili arkadaşları da hatırlamak gerekiyor diye düşünüyorum.''

Türkiye'de seçilmeyen, denetlenemeyen, millete hesap vermeyen birtakım adacıklar bulunduğunu öne süren Kurtulmuş, ''Bu adacıkların millete hesap verir hale getirilmesi gerekiyor. Esas olan budur. Başta anayasa olmak üzere çok ciddi özgür bir anayasa yapılması Türkiye'nin atacağı adımlardan biridir. Diğer konularla birlikte Türkiye'de demokratik restorasyon sürecine ihtiyaç vardır. Bu süreci de yapması gereken parlamentodur'' diye konuştu.

SP lideri Kurtulmuş daha sonra havayolu ile kentten ayrılarak İstanbul’a gitti. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...