CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Sarıyer Derbent mahallesindeki yıkımı protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye gaz bombası ile çıktı.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Derbent'te yıkım sırasında yaşanan olayları hatırlatarak, şöyle dedi:

“Bin 500 tane polisle gece bir mahalleyi basıyorlar. Bu mahalle 1970’lerden beri kurulan bir gecekondu mahallesi. O mahallede birilerinin tapusu üzerine gecekondu yapılmamış, daha önceden gecekondu yapılmış, Hazine’nin yeri, vakıfların yeri. O gecekonduları bir vakıf gidiyor, satın alıyor. Üç tane camisi, 4 tane okulu var. Bütün tapular kooperatifin tapusu. Kooperatifte gidiyor, Hollanda firması ile anlaşıyor. Oradaki insanlar yoksul oldukları için avukatta tutamıyor. İnsanlar evlerinden zorla çıkartılıyor.”

MECLİS BAŞKANVEKİLİ UYARDI

TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye Derbent'te evlere atılan gazı bombalarından birkaçı ile çıkan Sevigen’i, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da, “Dikkat edin. Dolu değildir, inşallah” diye uyardı. Sevigen'de, "Bunlar boş, dolu değil. Boşundan korkuyorsunuz, dolusunda ne yaparsınız" dedi. (Mynet)