Meral Akşener'in MHP'de kongre olmazsa, başka bir partinin başına geçeceği ve MHP'deki küskünleri bu parti çatısı altında toplayacağı iddia edildi. Bu partinin Demokrat Parti olabileceği de gelen iddialar arasında.


Meral Akşener şu anda MHP'de genel başkanlık için en güçlü aday. Ancak iktidar ile mevcut MHP yönetimi kongreyi yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyor. Her ne kadar şu anda MHP'de olağanüstü kongre kaçınılmaz gibi görünse de eğer kongre olmazsaMHP'deki muhalif isimlerin ne yapacağı merak konusu.  


Bununla ilgili bir iddia ortaya atıldı. MHP'de başkanlık için ortaya çıkan isimlerin ve kongrenin toplanması yönünde görüş bildirenlerin, eğer kongre olmazsa bir süre MHP çatısı altında durmalarının zor olduğu aşikar. 

İşte bu yüzden Meral Akşener liderliğinde başka bir parti oluşumu iddiaları gündeme geldi.  


Kulislerde, Akşener’in MHP’den dışlanması durumunda, yeni bir oluşumun içinde olabileceği ve gönlü kırgın MHP’lileri de bu çatı altına çağıracağı iddia ediliyor. 


Ancak, olası erken seçime girmeye olanak sağlamak için ‘sıfırdan teşkilatlanmak yerine’ var olan bir partinin yönetimini devralabilecekleri de ifade ediliyor. Siyasette, seçime girmek için yapılan bu işbirliğine ‘tavşan parti formülü’ deniliyor. Hürriyet'in yazdığına göre, bu tavşanın,Demokrat Parti olacağı da iddialar arasında.