Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayı Mesut Dedeoğlu; “12 Haziran seçimlerinden parti olarak başarılı çıkabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sağolsun halkımız da bizlere ve partimize karşı büyük ilgi ve teveccüh gösteriyor. Telafisi hayli zor yanlışlıklar içerisinde olan AKP’ye ‘dur’ diyebilmek için herkesin MHP iktidarına ihtiyacı var” dedi.

‘Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi’ sloganı ile Kahramanmaraş ve Türkiye çapında saygın bir yere gelen Kanal 46’nın Haber Merkezi’ne nezaket ziyaretinde bulunan Mesut Dedeoğlu, seçim çalışmaları hakkında bilgiler vererek, siyasi gündemle ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Gazeteciler Mustafa Şirin ve Lütfi Yıkan’ın yanı sıra Kanal 46 yazarlarından Karaozan Eshabil Karademir’in bulunduğu ziyarette MHP’li Dedeoğlu; “9 yıllık AKP iktidarında Kahramanmaraş hak ettiği hizmet ve yatırımları alamamıştır. Bırakın ekstra yatırım ve hizmet almayı rutin işlerde bile Kahramanmaraş hep geride bırakılmıştır. Büyüklük bakımından Türkiye’de ilk 20 içerisinde yer alan Kahramanmaraşımız, ulaşım, eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda alt sıralara mahkûm hale gelmiştir. Tek parti iktidarında Kahramanmaraş buna mı layıktır? Bu kötü gidişata son vermek için ‘ses ver Kahramanmaraş’ diyoruz” ifadesini kullandı.

YILDA 700 BİN İŞSİZE İŞ İMKÂNI, ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYACAK, ÜNİVERSİTE SINAVI KALKACAK

MHP’nin seçim beyannamesinde iktidara geldiklerinde yapılacak çalışmaların tek tek anlatıldığını hatırlatan milletvekili adayı Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de dile getirdiği gibi; karanlık bir uçurumun kenarına hızla sürüklenen Türkiye, bugün tarihi bir kavşak noktasındadır. Milletimizin için karar anı gelmiştir. Milliyetçi Hareketin sözü ve senedi toplumumuzun huzura kavuşmasında bir rehber olacaktır. İşte MHP iktidarında vaat ettiklerimizden bazıları: Yılda 700 bin işsize iş, aile sigortası yardımı 415 lira, ev kadınlarına ‘pozitif yaşam desteği’ 200 lira, 65 yaş muhtaç aylığı 250 lira, güvenlik güçlerine ‘güvenlik tazminatı’ 310 lira, öğretmen ve öğretim elemanlarına ‘araştırma tazminatı’ 310 lira, engelli aylığı 450 lira, emekliye yılda 1 maaş ikramiye, muhtaç ailelere hilal kart, çiftçiye KDV ve ÖTV yok, asgari ücretten vergi alınmayacak, üniversite sınavı kalkacak, eğitim dili Türkçe olarak kalacak, milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacak. Kahramanmaraş ise bizim iktidarımızda hak ettiği konuma gelecek. Kahramanmaraşımıza layık hizmetler bizim iktidarımız ile birlikte adeta yağmaya başlayacak. Bunun için tüm Kahramanmaraş halkından MHP’ye oy istiyoruz. İnşallah Türkiyemiz ve Kahramanmaraşımız için 12 Haziran tarihi güzel günlerin başlangıcı olacaktır.”

MESUT DEDEOĞLU KİMDİR?

1960 Kahramanmaraş merkez doğumlu olan Mesut Dedeoğlu, ilk, orta ve liseyi memleketinde tamamladıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Öğrencilik yılları ile beraber özel sektörde yöneticilik yapmaya başladı. 1987 yılında serbest ticaret hayatına atıldı. Halen Ankara'da iş hayatını idame ettirmektedir.

Niğde Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Şerefli Koçhisar kampüsünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası üyesidir.

Birçok gazete ve dergilerde araştırma ve inceleme dalında yazıları yayınlaşmıştır.

Araştırma ve inceleme dalında; "KAHRAMANMARAŞ EKONOMİSİ", "DÜNDEN BUGÜNE KAHRAMANMARAŞ" adlı yayınlanmış kitapları vardır.

Birçok sosyal, kültürel ve spor amaçlı dernek ve vakıflarda Başkanlık Yöneticilik yapmaktadır.

Bunlardan bazıları Kahramanmaraş TÜRK GÜREŞ VAKFI KURUCU ÜYESİ ve yıllarca KAHRAMANMARAŞ ŞUBE BAŞKANLIĞI yaptı.

Merkezi Ankara'da bulunan TÜRK GÜREŞ VAKFI Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı. Kahramanmaraş 1998 – 1999 Güreş Ağası'dır.

ANGİAD (Ankara Genç İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreterliğini yaptı. Derneğin Yüksek İstişare Kurulu Üyesidir.

ASİAD ( Ankara Sanayici ve İş Adamaları Derneği ) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Derneğin Yüksek Danışma Kurulu Üyesidir.

Ankara'da faaliyet gösteren Kahramanmaraşlılar Vakfının Yıllarca Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptı.

03 Haziran 2004 tarihinde ara seçimlerde "Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkalığına" seçildi. 11 Aralık 2004 tarihinde genel federasyonlar seçimlerinde tekrar "Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına" seçildi.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Asbaşkan’lığını yaptı.

Dünya Görme Engelliler Birliği (IBSA) Futsal (Futbol) Yönetim Kurulu Üyesidir.

İngilizce bilen Mesut Dedeoğlu evli ve üç çocuk babasıdır. (www.kanal46.com)