2009 yılının Mart ayı içerisinde yapılacak olan yerel seçimler için geriye sayım sürerken, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olmak isteyenlerin; 14 Kasım 2008 Cuma günü saat 17.00’a kadar parti teşkilatlarına başvurmaları istendi.

Bahçelievler semtindeki parti binasında düzenlenen basın toplantısında gündemle ilgili olarak açıklamalarda bulunan MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, şöyle konuştu: “Mahalli İdareler Genel Seçimleri 29 Mart 2009 da yapılacak ve partimiz bütün seçim çevrelerinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ın tamamında aday göstererek, seçimlere katılacaktır. Bu kapsamda aday adaylığı süreci gayri resmi olarak başlamış, partimiz saflarında hizmete talip olan çok sayıda arkadaşımız faaliyetlerine hız vermişlerdir. Bu kutlu yarış ve rekabet her türlü takdirin üzerindedir.”

İl Başkanı Nurettin Demircioğlu ve MHP Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Durkaç’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Demokratik yönetimlerin vazgeçilmez siyasi ve sosyal sınav alanı olan yeni bir seçim süreci daha 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleşecek ve bütün yurtta “Mahalli İdareler Genel Seçimleri” yapılacaktır. Altı yıl boyunca Türkiye’yi tek başına idare eden siyasi iktidarın hayatımızın her alanındaki yanlış teşhisleri ve ürkek ve kısır dünya görüşü ülkemizi tam bir dar boğazın eşiğine kadar getirmiştir.

Hükümet, baştan yanlış girdiği yolda yönünü ve pusulasını tamamen kaybederek milletimizi küresel ve milli tehditler karşısında çaresiz ve etkisiz bırakmıştır.
Bugün, 85. kuruluş yılını kutladığımız “Türkiye Cumhuriyeti”nin tanımında da anlamını bulan kucaklayıcı ve kapsayıcı millet varlığımız ve bunun siyasi yansıması olan üniter yapımız ciddi bir çözülme tehdidiyle karşı karşıyadır.

Karşımızdaki bu karanlık gerçek sonucunda, ekonomik gelişmeleri küresel oyuncuların inisiyatifine, siyasi konuları Avrupa dayatmalarına, terör ve bölücülükle mücadeleyi Iraklı aşiret reislerinin insafına, PKK’yı bitirmeyi ise küresel güçlerin merhametine teslim eden siyasi iktidar ve kadroları için yıllardır iddia edilen sanal gelişmenin ve yapay başarıların da artık sonuna gelinmiştir.

Toplumun her kesiminden feryatların duyulduğu bu çok kritik dönemde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin, aziz milletimiz için yeni bir dönemin müjdecisi olacağı, yaşanan bunalımlara son vermek için siyasi iktidara toplumsal bir ihtarın verileceği anlaşılmaktadır.

Bu açıdan, yaklaşan mahalli seçimlerde verilecek karar, yalnızca yerel yöneticilerin seçimi olmayacak, aynı zamanda ülkemizin siyasal gidişatını da belirleyecek ve yakın dönemin geleceğinde şekillendirici rol oynayacak bir kararın da işaretini verecektir.

Ancak bunlara ilave olarak bu dönem için en çok önem atfettiğimiz husus, milli kimliğe sahip çıkmanın, milli devleti yükseltmenin ve hakkaniyete dayalı bir sosyal hayat ile temiz, ahlaklı, namuslu ve güçlü bir iktidar arayışının izlerini taşıyacak olmasıdır.

YEREL SEÇİMLER BİR HAYLİ ÖNEMLİ

Bizim için, yaklaşan seçimin aziz vatanımız ve muhterem milletimiz açısından öncelikli anlamı, önemi ve değeri burada yatmaktadır.

Son yıllarda yaşanan dış gelişmeler karşısındaki milli duruşumuz, iç meseleler karşısındaki kırılmayan çizgimiz ve sorunlara kapsamlı ve kucaklayıcı yaklaşımımız, mensuplarımızı milli ve manevi değerlerin yegâne temsilcisi, Milliyetçi Hareket Partisini de toplumsal bir siyaset merkezi haline getirmektedir.

Bugün de, Türk milletinin bekasında ve Türkiye’nin onurlu geleceğinde söz sahibi olmak, millete yerelde hizmet etmeyi istemek gibi tarihi bir sorumluluğa katılarak bu kutlu heyecanı yaşamak elbette her milliyetçinin, her vatanseverin ve vatandaşımızın hakkıdır.

Altı yıllık süre içinde, tüm eleştiri ve ithamlara, oyun ve tuzaklara rağmen, şuurlu, vakur ve kararlı duruşunu koruyan Milliyetçi Hareket Partisinin, siyasi tercihlerinde ve yöneldiği istikamette ne kadar haklı olduğu yaşanan gelişmelerden ortaya çıkmaya başlamıştır.

Milliyetçi Hareket, yüreğinde ve gönlünde vatan sevgisi, millet sevdası, al bayrağa hürmet, birleşme ve kucaklaşma arzusu, insana hizmet aşkı taşıyan ve vazgeçilmez ilkelerimizi benimsemiş erdem ve ahlak sahibi herkese açık en önemli siyasi buluşma adresidir.

Partimiz, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde;

İnsanı merkeze alan kutlu bir hizmet anlayışına sahip,
Temsil ettiği milliyetçi fikirlerin yüksek sorumluluğunu taşıyan,
Sağlıklı ve huzurlu bir toplumun yetişmesinde görev almaya talip,
Mahalli idarelerin demokrasi içindeki yeri ve önemine vakıf,
Büyük milletimizin kardeşliğini korumakta mutlaka kararlı olan,
Namuslu, faziletli, ahlaklı ve dürüst hizmeti ilke edinen adaylar ve kadrolarla yola çıkacak ve mutlaka başarıya ulaşacaktır.

MHP BÜTÜN YERLERDE ADAY ÇIKARTACAK

Mahalli İdareler Genel Seçimleri 29 Mart 2009 da yapılacak ve partimiz bütün seçim çevrelerinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ın tamamında aday göstererek, seçimlere katılacaktır.

Bu kapsamda aday adaylığı süreci gayri resmi olarak başlamış, partimiz saflarında hizmete talip olan çok sayıda arkadaşımız faaliyetlerine hız vermişlerdir. Bu kutlu yarış ve rekabet her türlü takdirin üzerindedir.

ADAY ADAYI OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

1- Partimizden, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olmak isteyenler; 14 Kasım 2008 Cuma günü saat 17.00’ a kadar parti teşkilatlarımıza başvuracaklardır.

2- Genel Merkez’de de bir “Ön Değerlendirme Komisyonu” kurulmuştur.
Kurul, Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı için başvuranların, talip olunan hizmet için yeterliliğini; siyasi partiler ve seçim kanunları ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü ve sair ilgili mevzuat çerçevesinde, MHP’nin ilke, politika ve hedefleri ile uyumu, temsil kabiliyeti, yerel sorunlara ve çözümlerine ilişkin projeleri, eğitim durumu, mesleki deneyimi ve benzeri objektif kriterlere göre, gerektiğinde mülakat da yapılmak suretiyle değerlendirecektir.

Bizim siyaset anlayışımız, kutlu bayrağın yükseltilerek bir hizmet ve yükselme ülküsü olarak elden ele bir emanet halinde taşınmasını ilke edinmiştir.

Bu itibarla siyasetimizin vazgeçilmezlerini savunarak, partimizin kırkıncı yılında bir bayrak da ben dikmek istiyorum diyen herkese kapımız ve gönlümüz açıktır.

Bugün Türkiye’nin her yöresinde, geçen seçimle işbaşına gelerek mahalli idarelerde görev alan arkadaşlarımızın başarılı, fedakâr, faziletli ve ahlaklı çalışmaları bizlere yeni dönem için de ümit vermekte, heyecanımıza heyecan katmakta ve kadrolarımıza olan itimadımızı artırmaktadır.

Seçim sürecinin, partimize yakışır bir siyasi olgunluk ve sükûnet içinde sürdürülmesi ve sonuçlandırılması aziz milletimizin partimiz mensuplarından öncelikli beklentisidir.

Bu açıdan önümüzdeki seçim süreci, sevgi ve saygıya dayalı, demokratik bir yarışma, siyasal bir rekabet ve heyecan içinde gerçekleşecek ve siyasi hareketimiz, Türkiye Sevdalıları için gerçek bir buluşma ve kucaklaşma vesilesi olacaktır.

Bu düşüncelerle, hizmet yarışında partimizi tercih eden bütün vatandaşlarımıza ve dava arkadaşlarımıza seçim çalışmalarında üstün başarılar diliyor, büyük Türk milletimizin huzur ve refahı ile kardeşliğinin korunması yolunda bu seçimlerin bir vesile ve fırsat olmasını temenni ediyoruz.”