Kahramanmaraş Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Poyraz’a 350 bin liralık Mercedes marka makam otomobili satın alınacağı yönündeki gelişmelere MHP’den tepki geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan; “Ayranı yok içmeye, son model Mercedes ile gidecek gezmeye. Ülke ekonomik krizde iken, her gün binlerce insanımız işsiz kalırken, çalışan işçilerimiz de sıranın ne zaman kendilerine geleceği korkusu yaşarken, Kahramanmaraş Belediyesi borçlarını ödeyebilmek için kredi üstüne kredi çekerken, böyle bir durumda Sayın Başkan Mustafa Poyraz’ın 350 bin liralık makam aracına nasıl bineceğini doğrusu çok merak ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin son yıllarda kaynak savurganlığı yaptığı görüşünü de ileri süren Başkan Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Otogar satışından elde edilen 50.8 milyon liralık kaynak kelimenin tam anlamı ile har vurulup harman savruldu. Adeta çar-çur edilen bu paranın 17 milyon liralık bölümünün istimlâk çalışmaları için harcandığını bizzat kendileri açıklamıştı.

Yerel seçim öncesinde gerçekleştirilen bu istimlâk sırasında halka şirin görünebilme ve oy uğruna düşük bedelli yerlere yüksek miktarlarda rakamlar ödendi.

Beytülmalın bu şekilde sorumsuz olarak kullanılmasının hesabını nasıl olsa diğer tarafta ödeyeceklerdir.

Kendi paraları olsa idi acaba bu kadar bol keseden verirler miydi?

Dr. Mustafa Meydanı’nında yapılan ve burasını daha karmaşık hale getiren sözüm ona köprülü kavşak için de 5-6 milyon lira gibi büyük bir rakamın harcandığını biliyoruz.

Sadece bu iki kalem harcama için otogar satışından elde edilen gelirin yarısı gitmiş oldu. Yeni belediye hizmet binasının maliyetinin de 25-30 milyon liraya kadar ulaşacağı konuşuluyor. Eski sayın valimizin deyimi ile ancak hal binası olabilecek o binanın maliyeti için bu kadar para harcanacak olması vicdanları sızlatmıyor mu?

Kahramanmaraş Belediyesi’nin imkânları bu kadar çok mu? Bunun yanında yeni binanın mimarisi de toplum geneli tarafından hiç beğenilmiyor. Bu da işin cabası…”


MHP’li Başkan Özkan, Kahramanmaraş Belediyesi’nin bankalardan aldığı teminat mektuplarının da açılan istimlâk davaları için kullanıldığı yönünde bilgiler aldıklarını ve bu konuları da araştırdıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maddi kriz içerisinde bulunduğu artık cümle âlem tarafından bilinen Kahramanmaraş Belediyesi’nin başkanı Mustafa Poyraz için yeni bir makam otomobili satın alınması şu anda gündeme geldi.

Yaptığımız araştırmada, halen kullanılmakta olan iki Mercedes marka otomobilin bir kamu bankasına verilerek yerine 350 bin lira değerinde olduğu söylenilen son model bir Mercedes otomobil alınacağı bilgisine ulaştık.

Her ne kadar belediye bütçesinden para çıkmayacağı savunması yapılsa da kamu bankasının belediyenin kara kaşı kara gözü için vermeyeceği kesin olan Mercedes marka otomobile acaba Başkan Poyraz vicdanı rahat olarak binebilecek mi? ‘Ayranı yok içmeye Mercedes ile gidecek gezmeye’ diye bir söz vardır.

Ülke ekonomik krizde iken, her gün binlerce insanımız işsiz kalıp inim inim inlerken, çalışan işçilerimiz de hem düzenli maaş alamayıp hem de sıranın ne zaman kendilerine geleceği korkusunu yaşarken, Kahramanmaraş Belediyesi borçlarını ödeyebilmek için kredi üstüne kredi çekerken, belediyeye hizmet alımı yapılan şirketlerdeki işçilerin maaşları içeride dururken, böyle bir durumda Sayın Başkan Mustafa Poyraz’ın 350 bin liralık makam aracına nasıl bineceğini doğrusu çok merak ediyorum.

‘Hasbi’ olduğunu ve boğazından delikli kuruş geçmediğini her fırsatta üzerine basa basa vurgulayan ve şu anda 5 makam otomobili bulunan Başkan’ı vicdanı ile baş başa bırakıyorum.” (www.kanal46.com)







Editör: TE Bilisim