Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Merkez İlçe Teşkilatı ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy Kavlaklı kasabasına yaklaşık 70 araçlık konvoyla çıkarma yaptı.

7 Mart’ta Karacasu ve Kavlaklı beldesinde yapılacak seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Kavlaklı’daki seçim bürosunu açtı. 14 Şubat 2010 Pazar günü gerçekleştirilen seçim bürosu açılışından önce MHP Kahramanmaraş İl ve İlçe yönetimi yaklaşık 70 araçlık konvoyla Kavlaklı beldesine çıkarma yaptı.

Konvoyun ardından MHP Kavlaklı Adayı İdris Keçe’nin seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından İdris Keçe’nin seçim bürosu önünde hazır bulunan seçim otobüsünden Kavlaklı halkına seslenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan şunları söyledi:

“7 Mart 2010 tarihinde gasp edilen belediyenizin tekrar mahkeme kararı ile iadesi sonucu sandık başına gedeceğiz. Kavlaklı kasabası 2009 seçimleri öncesi MHP’nin belediyesiydi. Kavlaklı belediyesi 17 yıldan bu yana belediyelik olan bir beldemiz, ama Ak Parti iktidarının yerel temsilcilerinin almış olduğu karla geçen yıl Kahramanmaraş’a bağlandı. Kavlaklı beldesine son bir yılda yapılanların muhasebesini yapmamız gerekir. 2009 yılından önce kavlaklı kasabası neydi, son bir yılda ne oldu ve neden Kahramanmaraş belediyesine bağlandı. Kavlaklı kasabası Kahramanmaraş belediyesine bağlanmadan önce ne kadar su parası ödüyordu ve su paralarını ne kadar zamanda ödüyordu? 6 aydan 6 aya 20 ile 30 TL arasında su parası ödüyorlardı. Kahramanmaraş Belediyesine bağlandığı bir yıllık süre içerisinde Kahramanmaraş belediyesi Kavlaklıdan yaklaşık aylık 70 bin TL para topladı. MHP olarak Karacasu’nun ve Kavlaklı beldesinin Kahramanmaraş Belediyesi’ne bağlanmaması için çok büyük mücadele verdik.”

“TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ”

Özkan, seçim otobüsünden Kavlaklı halkına yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü: “Birkaç gün önce Kavlaklı kasabasına bakan gelip bazı sözler verdi, (o partinin il başkanı varken, ilçe başkanı varken, belediye başkanı varken söz vermek sana mı kaldı?) diye sormazlar mı? ‘Karasuyu Kavlaklı’ya getireceğiz’ diye söz veriyorlar, Karasu zaten Kavlaklı’nın altından geçmiyor mu? 7 yıldır aklınız neredeydi. Bu milletin bu yalan politikalara karnı tok artık 7 Mart sadece Kavlaklı için değil aynı zamanda Türkiye’de genel siyasetin gidişatı açısından önemli bir tarih, bu iktidara bir ders vermemiz lazım, bu yalan politikalara bir son vermemiz lazım, bunun da ilk adımı 7 Mart’a yapılacak olan seçimdedir.”

“BU ZAMANA KADAR HANGİ SORUNLARINIZ ÇÖZÜLDÜ”

Özkan’ın ardından Kavlaklı halkına seslenen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ise şöyle konuştu: “Kavlaklı beldesinin yol sorunu için, içme suyu sorununu için şimdiden çalışmalara başladık. Sekiz aydan bu yana Kavlaklıya hizmet getirmemiş Ak Parti hükümeti ve milletvekilleri bugün kalkmış hizmetten bahsediyorlar, bu güne kadar aklınız nerdeydi diye sormak istiyorum. Kavlaklı beldesinin en önemli sorunu içme suyu sorunu ve derslik sorunu, MHP belediyeliği aldığı zaman bunların giderileceği sözünü veriyorum. 7 Mart’ta Kavlaklı beldesine bayrağımızı dikeceğimize inanıyorum.”

“VERİLEN OYLARIN KARŞILIĞI HİZMETTİR AMA HİÇBİR HİZMET ALAMADIK”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili M. Akif Paksoy da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Kahramanmaraş, Ak Parti hükümetine en çok oy veren illerden bir tanesi, geçen dönem 7 milletvekili gönderdi, bu dönem 6 milletvekilli gönderdi. Ama Kahramanmaraş olarak verdiğiniz oyların hiçbir zaman karşılığını hizmet olarak alamadık. Seçimlerde Kahramanmaraş’a bakanlık sözü verdiler ama sözlerini tutmadılar ve Başbakan ‘sizin bakanınız da benim başbakanınız da benim’ dedi. Başbakan bizim bakanımızsa Kahramanmaraş’a ilave olarak ne hizmet yaptı. Bu hükümet Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye yeterli hizmet yapmadı, artı olarak teşvikteki, enerji destekleri de çektiler. Çiftçi rahatsız, esnaf kepenk kapatıyor, biz bunları dile getirdiğimizde iktidar partisinin milletvekilleri bize madem bu kesimler böyle sıkıntıda bu kadar oyu bize kim verdi diyorlar.”

“KAVLAKLI’YA HİZMET İÇİN BEN DE VARIM”

Son olarak söz alan MHP Kavlaklı Belediye Başkan Adayı İdris Keçe, niçin aday olduğunu Kavlaklı halkına açıkladı. Keçe, konuşmasında; “Ben Kavlaklı kasabasına hizmet etmek için aday oldum. Kavlaklı kasabasının yollarının durumu belli, su problemi belli, derslik sıkıntısı gözler önünde, ben bu sorunları gidermek için aday oldum. Baharat işiyle uğraştığım için birçok illeri, ilçeleri ve kasabaları gezdim ve güzelliklerini gördüm, gördüklerimi de Kavlaklıya hizmet olarak aktarmak istiyorum” diye konuştu.

Bu arada MHP’nin Karacasu beldesindeki seçim bürosunun açılışı da aynı gün yapılırken, Karacasu adayı Mustafa Yunus Dal ise seçim kazanacaklarını öne sürdü. (Kaynak: Manşet Gazetesi - www.kanal46.com)