Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, bugün Kahramanmaraş’a geliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığının düzenlediği “Çözülen Ülke Türkiye” konulu bir konferansa katılacak olan emekli büyükelçi Ahmet Deniz Bölükbaşı 9 Ocak 2010 Cumartesi günü Kahramanmaraş’ta olacak.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Saat 13:00’da düzenlenecek olan konferansa çok sayıda partilinin katılması bekleniyor.

DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Ahmet Deniz Bölükbaşı (1949 - ) Türk diplomat.

1949da Ankarada dünyaya geldi. Osman Bölükbaşının oğludur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığına girdi. Halen Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye daimi temsilcisi olarak görev yapmaktadır. 1 Mart Tezkeresi sırasında Amerika ile görüşmelerde Türk tarafının heyet başkanlığını yaptı. "Osman Bölükbaşı: Türk siyasetinde Anadolu fırtınası" adlı kitabın yazarıdır.

Adının Öyküsü

Babası Osman Bölükbaşı, oğlu 21 günlükken İnönü ve Bayar'a suikasttan, gizli örgüt suçlamasıyla haksız yere hapse atıldı. Götürülürken oğlunun yanına gelip; "Oğlum Deniz, baban gidiyor, belki gelmez. Bu memleketin pisliğini az su temizlemez diye adını Deniz koydum. Ben gelemezsem sen temizle" demiş.

Siyasi Hayatı

2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2007 seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili olmaya hak kazanmıştır.

1 Mart Tezkereleri

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, 1 Mart Tezkeresi öncesi görüşmelerin diplomasi ayağına başkanlık etmesi için görevlendirilmiştir. ABD heyetinin: Kuzey Irak'a geçecek Türk Özel Timi mensuplarının, PKK/KADEK mensuplarıyla karşılaşmaları halinde, ancak meşru müdafaa halinde silah kullanabilecekleri yazıyordu. Bölükbaşı, bundan sonra masada yaşananları şöyle anlattı: "Görüşme bitmiştir. Size iyi şanslar dilerim. Bunu Barzani bile söyleyemezdi. Bunu getirmiş olmanız ilerde sizin açınızdan büyük bir tarihi hata olarak hatırlanacaktır. Bunun üzerine dışarı çıktılar. Birkaç saat sonra gelip bu kağıdı yok farz etmemizi söylediler. Onlara yeni bir metin verdik: Türk birlikleri Türk komutası altında olacaktır ve PKK ile mücadelede serbest olacaktır. "" diyerek masadan kalkmış ve ABD heyetine geri adım attırmıştır.

Görüşmelerdeki tutumu dolayısıyla, ABD yetkilileri tarafından görevden alınması talep edilmiş, ancak dere geçerken at değiştirilmez anlayışına uygun olarak, ABD yetkililerinin isteği hayat bulmamıştır.

Görüşmeler sonucunda üzerinde anlaşma sağlanan tezkere, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da beğeniyle karşılanacak kadar başarılıdır.

22 Temmuz seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara milletvekeli adayı oldu

22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ANKARA 1. Sıra Milltevekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. (KAYNAK: okimdir.com) (www.kanal46.com)