MHP Merkez ilçe Başkanı Ömer Özkan yaptığı basın toplantısında Kahramanmaraş belediyesinde bir dizi yolsuzluk yapıldığını öne sürerek, sorular sordu.

MHP Merkez ilçe Başkanı Ömer Özkan, yeni parti binasında yaptığı basın toplantısında, tek başına iktidar olmayı başarmış olmasına rağmen, Türkiye'de hükümet olmayı bir türlü başaramayan AK Parti'nin, tüm uyarı ve uzlaşma çağrılarına uzak durarak, birikmiş siyasi hesaplara yenik düşmüş, bunları aşabilme basiret ve erdemini gösteremediğini iddia ederek, ”Türk milleti bir taraftan manevi değerleri hayasızca istismar ederek, inanç hortumluğu yapan, öte yandan kul ve yetim hakkına el uzatan ve bundan da hiç rahatsızlık duymayan AKP'nin yolsuzluk kervanının son yolculuğunu izlemektedir. Siyaset, hiçbir dönemde bu kadar kirlenmemiş, Türkiye'de hiçbir dönemde yolsuzluğu ve kanunsuzluğu kendisi için bir hak ve imtiyaz olarak gören böylesine lekeli bir iktidar tarafından yönetilmemiştir.” dedi.

İHALE VE İMAR ÇETELERİ

AK Partili bazı belediyelerin oluşturduğu ihale ve imar çetelerinin organize yolsuzlukları, üst düzey yöneticilerinin bulaştığı utanç verici rüşvet olayları, yandaş medyayı beslemek için kamu kaynaklarının ulufe olarak dağıtılması tek-tek ortaya çıkmıştır” diyen Özkan, “Ülkede bunlar olurken, şehrimizde de iktidarı elinde bulunduran AK Parti'nin yerel yöneticilerinin de şahsi çıkarları ve siyasi rant hesapları içinde oldukları gözlerden kaçmamaktadır. Özellikle yakalaşana kongre sürecinde, kamuoyu önünde tartışılır hale gelen söylem ve davranışları, bu güne kadar bu şehrin meseleleri yerine kendi meseleleri için uğraştıklarının açık bir kanıtıdır.” diye konuştu.

BELEDİYEDEKİ ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

Özkan, devamla şöyle konuştu; “19 senedir bu şehrin yönetiminde olan bu ekibin bizim öteden beri ortaya koyduğumuz 'Belediyede bu zihniyete mutlaka değişmeli' tezimizde ne kadar haklı olduğumuzu göstermektedir. Kahraman şehrimizi gelişen dünyada komşularıyla rekabetten uzaklaştıran, şehrin kaynaklarını har vurup harman savuran, hiçbir proje ortaya koyamayan, dostlar alış-verişte görsün mantığı ile, 'günü kurtarma, koltuğunu koruma' anlayışı ile siyaset yaptığını zanneden, 'ben odunu koysam kazanırım' diyecek kadar şehrimin insanlarıyla alan eden bu ilkel ve basiretsiz yönetimden kurtulma zamanı yaklaşmıştır.”

Biz MHP olarak, bunların bu kentte yaptıkları yolsuzlukları, usulsüzlükleri, kaynakları nereye nasıl harcadıklarını Başbakan gibi şantaj yapmadan, tehdit etmeden, süre vermeden, netleştirdikçe tek tek sizlerle paylaşacağız. İşte bu gün bunun ilk örneğini vermek istiyorum” diyerek 1995 yılında S.Sümer Yapı Kooperatifinin belediyeden bina yapmak için arasa istediğini, planda yeşil alan olan Pınarbaşı köyü, 1700 ve 1701 no.lu parsellerin birleştirilerek bu kooperatife verildiğini, aradan 10 yıl geçmesine rağmen, kooperatifin 775 sayılı kanunun 27 ve 34. maddelerine dayanarak arsanın üzerindeki şerhin kaldırılmasını istediğini iddia ederek, “”belediye gerekli incelemeleri yapıyor ve 27 ile 34. Maddedeki şartların yerine getirildiğini görüyor ve tapu müdürlüğüne şerhin kaldırılıp, tapunun resmen devredilmesi için yazı yazıyor.” İddiasında bulundu.

GERİ ALINMASI LAZIM

775 sayılı kanunun 27. Maddesinden alıntılar da yapan Özkan; “Bu kanun hükümlerine göre kendilerine arsa tahsis edilenlerle gecekondusunu ıslah edeceklere, imkanları oranında imar ve iskan bakanlığınca, mahalli belediyelerce veya diğer daire ve kurumlarca, her türlü teknik yardım yapılır ve bunlara uzun vadeli konut kredisi verilmesi ve ayni yardım yapılması yoluna gidilir. Islahı gereken konutların tesbiti işlemleri, arsa tahsisi, yeniden konut yapacaklara veya konutunu ıslah edeceklere temin olunacak kredi veya yapılabilecek ayni ve teknik yardımların miktar, şekil ve sair şartlarına dair esaslar yönetmelikte belirtilir. Kendilerine arasa tahsis edilenler, yönetmelikte belirtilen işlemleri, tahsis tarihinden itibaren 6 ay içerisinde tamamlamaya ve krediye ihtiyaçları bulunduğu ve yönetmeliğe göre gerektiği şekilde, Türkiye Emlak Kredi Bankasından kredi tahsisini gerektirecek şekilde hesap açtırmaya mecburdurlar. Bunlardan krediye hak kazananların kredi tahsis tarihinden itibaren diğerlerinin ise, arsa tahsis tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde konutlarını yapmaya başlamaları ve 32. Maddeye uygun olarak önceden tespit edilen plana göre, nüve kısmını en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır” dediğini hatırlattı ve bu araştırmasını slayt gösterisi ile basın mensuplarına aktardı. Buna göre son olarak, “Bu şartlara uymayanlardan, bu kanuna göre tahsis edilmiş veya edilecek taşınmaz mallar, hiçbir hüküm alınmasına lüzum kalınmaksızın geri alınır” kanun maddesini basınla paylaştı. (Maraş Gündem - www.kanal46.com)