Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a Vakıfbank tarafından hediye edilecek olan ancak kamuoyunda büyük ses ve tepki getiren 350 bin liralık son model Mercedes marka makam otomobili ile ilgili olarak Kanal 46’da çıkan haberlerle ilgili olarak Belediye’den gönderilen yazılı açıklamada yer alan bir hayli ilginç ifadeler ve iddialar dikkat çekti.

Teknik, üslup ve içerik bakımından birçok hatalar ve yanlışlıklar içermesine rağmen, tamamen iyi niyetimize ve ‘cevap hakkının kutsallığına’ inandığımızdan dolayı Haber Merkezimize gönderilen ‘cevap ve düzeltme’ yazısını aynen yayımladığımızı ve cevap hakkımızı ise daha sonra kullanacağımızı haberde belirttik.

Bilindiği gibi, geçen günlerde parti binasında basın açıklaması yapan Ömer Özkan, Başkan Poyraz’a hediye edilecek Mercedes ile ilgili görüşlerini açıklamış, Karaaslan ise bu durumun etik kurallara uygun olmadığını öne sürerek Başkan Poyraz’ı Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na şikâyet ettiğini yazılı açıklama ile duyurmuştu.

Ancak; Belediye Avukatı ve Hukuk İşleri Müdür Vekili Ali Bolat tarafından hazırlanan ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı imzası ile gönderilen ‘Cevap ve düzeltme’ yazısında, MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, ile Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Karaaslan adeta ‘yalancılıkla’ itham edildi. Cevap yazısındaki ‘tamamen yalan’ ibaresinin altı çizili olması da dikkat çekti.

Şimdi Başkan Yardımcısı Kabakçı’ya ve Kahramanmaraş Belediyesi’ne soruyoruz:

Biz Kanal 46 olarak MHP merkez İlçe başkanı Ömer Özkan’ın basın toplantısındaki açıklamaları ile Mustafa Karaaslan’ın yazılı açıklamasını diğer basın organları gibi haber olarak yayımladık.

Bunun yanında Mercedes ile ilgili olarak Kanal 46’daki ankette o ana kadarki sonuçları kamuoyuna duyurduk.

Madem sizin iddia ettiğiniz gibi Özkan ve Karaaslan’ın sözleri ‘tamamen yalan’ ise Cevap ve Düzeltme yazısını neden Kanal 46’ya gönderdiniz? Sizin iddianıza göre MHP’ye göndermeniz ya da MHP’yi mahkemeye vermeniz gerekmez mi?

Madem ‘Tamamen yalan’ ibaresi kullanıyorsunuz, söz konusu Cevap ve düzeltme’den Kanal 46’nın haricinde diğer basın-yayın organlarına gönderdiniz mi? Çünkü birçok basın yayın organı söz konusu haberleri doğal olarak yayımladı.

IP numarasına bağlı olarak kontrollü ve güvenli bir şekilde yapılmasının yanında her katılanın kayıt altına alındığı Kanal 46 anketlerinde yer alan kamuoyunun görüşlerine saygı duymuyor musunuz?

Bugün görüştüğümüz Ömer Özkan, söz konusu ‘tamamen yalan’ ibaresi ile ilgili olarak bir açıklama hazırlayacağını belirtti.

Bu arada bizler de Kanal 46 olarak, bir siyasi partinin faaliyetlerini haber olarak yayımlamamıza rağmen bizleri adeta yalancılıkla itham eden Kahramanmaraş Belediyesi ve imzası bulunan Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı hakkında adli makamlar nezdinde suç duyurusunda bulunma hakkımızı kullanmayı düşünüyoruz.

İŞTE CEVAP VE DÜZELTME YAZISININ GİRİŞİNDEKİ İLGİNÇ BÖLÜM

www.kanal46.com adlı internet sitenizde değişik tarihlerde “MHP’den Poyraz’a makam otomobili tepkisi”, “FLAŞ: Poyraz, KGEK’e şikayet edildi!’’, “İşte halkın '350 binlik Mercedes' görüşü!” başlıkları altında yer alan ve tamamen yalan iddia ve yorumlara dayalı bu haberlere karşılık, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Sitenizde, kurumumuzda yeteri kadar makam otomobili varken bunca ekonomik olumsuzluklara rağmen 350. 000 TL değerinde yeni bir makam otomobili alınacağı yönünde kurumumuzu ve Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’ı hedef alan gerçek dışı ve yalan ve eksik bilgilerle karalamaya dönük “çamur at, tutmazsa da izi kalır’’ mantığı izlenerek oluşturulan asılsız haberlere manşetten yer verilmekte ve kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır.”

Takdir ve yorumu ise değerli kamuoyuna bırakıyoruz. (BELEDİYE SERVİSİ - www.kanal46.com)