MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, basın toplantısı yaparak son günlerde kendisi ve partisi hakkında ortaya atılan iddia ve eleştirilere cevap verdi.

Parti binasında dün öğleden sonra basın karşısına çıkan Başkan Bastırmacı, bir takım mihrakların ülke genelinde parti ve gönüldaşlarına olduğu gibi, Kahramanmaraş’ta da benzer şekilde saldırıların söz konusu olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Dış ve iç mihraklı küresel güçlerin, ülkemiz ve partimiz üzerinde bazı oyunları sergilerken, ülke içindeki taşeronları aracılı ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza oynanan oyunlar o kadar ileri gitmiştir ki maalesef il teşkilatlarına kadar uzanmıştır.

Bunlar içerisinde Kahramanmaraş İl Teşkilatı da hedef konumundadır. Söz konusu taşeron kişiler düne kadar Milliyetçi Hareket hakkında söz söyleme cesaretini gösteremezken, maalesef bugünlerde bir il başkanının istifasını isteme gafletinde bulunabilmektedirler.

Bunların bu gibi benzer taleplerde bulunma cesaretini kendi şahıslarında bulmaları mümkün değildir. Bu nedenle de aklımıza, bu küresel güçlerin taşeronları oldukları gelmektedir.

Bilinmesi gerekir ki, kimseye partimiz ve teşkilatımız üzerinden prim elde etme imkânı verilmemiş, bundan sonra da verilmeyecektir. Parti teşkilatımızın yapısı, çalışmaları ve içeriği hakkında bilgi sahibi olmayan bu kişiler, sırf yalan ve temeli olmayan bir takım düşünce ve hareketler ile partimizi ve teşkilatımızı yıpratmaya çalışmaktadırlar.

Parti teşkilatımızın yapmakta olduğu çalışmaları bilmeden, bizden herhangi konuda bilgi almadan yapılan saldırılara alet olan bazı basın mensubu ve köşe yazarlarımızı da vicdani sorumluluğa davet etmek istiyoruz.

Haksız yere yapılan bu saldırılar teşkilatımızı ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren gönüldaşlarımızı son derece üzmüş ve derinden yaralamıştır."

Bastırmacı açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hergün şehit haberlerini elem içinde duyduğumuz, Habur'dan gelen PKK yandaşlarının devletin resmi görevlilerince kırmızı halılarla karşılandığı bir dönemde; Onbine yakın camimiz parasal yardım beklerken, otuz bin kilisenin açılması için restorasyon çalışması altında parasal destek sağlandığı bir dönemde, Vatan haini belediye başkanı devlete açıkça küfür ederken, devlete hizmet eden genarellerimizle uğraşıldığı bir dönemde, Gazilerimize 371 lira, teröriste 5.000 TL maaş ödendiği bir dönemde, Askerlerimizin şehit haberi geldiği saatlerde BDP'li vatan haini vekillerin mecliste kahkaha attığı bir dönemde, İmralı canisinden rahatça icazet alındığı bir dönemde, Büyük adadaki yetimhanenin tapusunun Patrikhaneye devredildiği dönemde, Ani’deki camide paralı namaz kıldırılıp, Sümela ve Akdamar kiliselerinde devlet destekli ücretsiz ayin yaptırıldığı bir dönemde;

Milliyetçi Hareket Partisi bu sorunlarla milletimiz adına mücadele edecektir.

Bu nedenle de kişisel şahsi meselelerle uğraşmayacaktır.

Bizler genel başkanımızın ÖNCE ÜLKEM ve MİLLETİM, SONRA PARTİM düsturu ile yola çıkan ülke sevdalısı insanlarız. Bu genel düşünce doğrultusunda hareket eden partimizi de, kimsenin yıpratmasına müsaade etmeyeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partili veya Partisiz kim olursa olsun partimizin kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Milliyetçi Hareketin mücadelesi ülkemiz geleceği ve Türk Milletinin bekası içindir.

Bizim yapacak çok işimiz vardır. Bu nedenle sadece önümüze ve geleceğimize bakıyoruz.

Sonuç olarak Milliyetçi Hareket Partisi tüm saldırılara rağmen Kahramanmaraş'ta ve ilçelerinde, köylerinde, beldelerinde çalışmalarına tüm hızıyla devam etmekte ve bu konuda engel tanımamaktadır.

Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Milliyetçi Hareketi karıştırmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat verilmeyecektir. 41 yıldır var olan bu hareket, sonsuza kadar varlığını Yüce Türk Milleti nezdinde sürdürmeye devam edecektir.”

Bastırmacı'nın basın toplantısında Merkez İlçe ve İl Kadın Kolları Başkanları da hazır bulundu. (www.kanal46.com)