Başbakan Erdoğan "Arap Baharı ziyaretinin ilk durağı Mısır'da, "Mısır'ın kahramanı, İslam'ın kurtarıcısı" sloganlarıyla karşılandı.


Başbakan Erdoğan 'Arap baharı' turunun ilk durağı olan Mısır'da. Gece yarısından hemen sonra Kahire Uluslararası Havaalanı'na inen Erdoğan'ı, ellerinde pankartlarla binlerce Mısırlı karşıladı.


Mısırlıların, konoklayacağı otele giden yol boyunca da sevgi gösterisinde bulunduğu Başbakan Erdoğan, havaalanında Mısırlılara Arapça seslendi, kalabalık da ''İslam'ın kurtarıcısı, Allah'ın azizi Erdoğan'' karşılığını verdi.


Mısır Başbakanı Essam Sharaf ile VIP salonundan çıkan Erdoğan, Sharaf ile el ele tutuşarak, Arapça, ''Türkiye ve Mısır el ele. Selam olsun Mısır gençliğine, Mısır halkına. Allah'ın selamı üstünüzde olsun'' sözleriyle kendisini karşılamaya gelen binlerce Mısırlıya seslendi.

Erdoğan'ın sözlerine büyük bir coşkuyla karşılık veren Mısırlılar, ''İslam'ın kurtarıcısı, Allah'ın azizi Erdoğan'', ''Türkiye-Mısır tek yumruk, abluka kırılacak'' yönünde sloganlar atarak, tempo tuttu.

KONVOY GÜÇLÜKLE AYRILDI
Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra konaklayacakları otele hareket ederken, kalabalık dolayısıyla konvoy havaalanından çıkmakta güçlük çekti. Güzergah boyunca da çok sayıda Mısırlı, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın Mısır seyahatini, Türk medyasının yanında çok sayıda yabancı medya organının da takip ettiği görüldü.

3 GÜN SÜRECEK
Başbakan Erdoğan’ın ‘Arap baharı’nın yaşandığı ülkelere ziyareti 3 gün sürecek.

Mısır’da temaslarda bulunacak olan Erdoğan, 14 Eylül’de Tunus’a geçecek ve son durak 15 Eylül’de Libya olacak.

MISIR'DA NELER OLACAK?
Başbakan Erdoğan'a bakanlar, üst düzey bürokratlar ve iş adamlarından oluşan kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Erdoğan, Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ve Başbakan İsam Şeref ile görüşecek.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmesi ve örgütün Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda konuşma yapması beklenen Erdoğan, Kahire'de Filistin Lideri Mahmut Abbas'la ve bazı siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelecek.

Mısır ve Türkiye'nin 'Stratejik İşbirliği Konseyi' kurulmasını öngören bir siyasi belge ile ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında anlaşmalar imzalaması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan Salı günü düzenlenecek Suriye konulu bir Arap Birliği toplantısında konuşacak ve Tunus'a geçecek.


GAZZE'YE DAHA SONRA GİDECEK


Başbakan Erdoğan,Mısırziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gazze'ye ziyaretim söz konusu değil, fakat Gazze'yle ilgili ziyaret özlemimin olduğunu da açıkça söylemek isterim en kısa zamanda da Gazze'yi ziyaret etmenin hasreti içindeyim, bunu ifade edeyim'' dedi.


Editör: TE Bilisim