Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesindeki belediye binasında düzenlenen bir törenle Narlı Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden sözleşme imzaların atılmasıyla noktalandı.

Bölgedeki en yüksek zam oranı ile Belediye işçisine ortalama yüzde 18.5 zam veren Belediye Başkanı Metin Ergücen, işçinin yüzünü güldürdü.

İşçinin yüzü güldü

Bugüne kadar yapmış oldukları sözleşmelerde en yüksek zammı Narlı Belediyesi´nin verdiğini söyleyen Belediye-İş Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, şunları kaydetti: " Bir süredir devam eden pazarlığımızda Başkan Ergücen, istenilenden fazlasını vererek işçilerimizi mutlu etti. Belediye işçileri çok çalışıyor ve alın teri döküyorlar. Hedefimiz daha iyisini bulmaktı, amacımıza ulaştık. Sayın Engücen´e işçi haklarına göstermiş olduğu saygıdan ve işçisine sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum. Sonuç iki tarafı da mutlu etmiştir. Hayırlı olsun diyerek şöyle devam etti; 28 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninde son noktanın memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Belediye-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, “Yaptığımız görüşmelerde hem belediyemizin hem de işçi arkadaşlarımızın menfaatlerini gözettik. İşçi maaşlarımıza ilk yıl için yüzde 22, ikinci yıl için yüzde 15 zam aldık. Yapılan görüşmeler sonrasında 2 yıllık anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın her iki taraf için de iyi olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca, Narlı Belediyesi bizlere anlayışla karşılık verdi. Üstelik yapılan ödemelerde bizler hiç sıkıntıda kalmadık. Bu düşünce ve işçilerin maaşlarının ödenmesine yönelik çabalarından dolayı Başkan Metin Ergücen’e teşekkür ediyorum.”

‘Birlikte başardık’

Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen ise, işçilerinin çok gayretli çalıştıklarını söyleyerek "Sizlerle birlikte Narlı’nın çehresini değiştirdik. Çok başarılı hizmetlere hep birlikte imza attık. Narlı şu an Türkiye'nin parlayan yıldızı konumundadır. Beldemize gelen misafirler Narlı’nın bir ilçe konumuna geldiğini söylüyorlar. Bunu hep birlikte başardık. Aldığınız ücret de hepinize hayırlı olsun inşallah " dedi.

Her dönem işçilere ve sendikaya anlayışla yaklaştıklarını ifade eden Başkan Ergücen, "Türkiye'nin ekonomik koşulları ortada. Ancak her şeye rağmen belediyemize her koşulda en iyi hizmeti vermeyi ilke edinen Belediye-İş'e bağlı arkadaşlarımıza beklentiler içinde katkı sağladık. 2 yıllık sözleşmede ilk yıl için yüzde 22, ikinci yıl için de yüzde 15 oranında artış sağlayacağız. Bu anlaşmanın Narlı Belediyesi'ne ve Belediye-İş'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (Pazarcık Aksu Haber / Haber Merkezi) (www.kanal46.com)