AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıya bazı milletvekilleri katıldı.


MALATYA (AA) - Malatya Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, ODTÜ'de yaşananlara değindi.


ODTÜ'de yaşananların, Türkiye'nin gelmiş olduğu nokta ve bundan sonra da sürüklenmeye çalışıldığı noktayı görme açısından son derece önemli ve ibretlik bir vaka olduğunu belirten Kaçar, ODTÜ'de 28 Şubat süreci zihniyetinin bir yansımasını gördüklerini belirtti.


Kaçar, şunları söyledi:


"Millet olarak bazı şeyleri, özellikle önemli hadiseleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 28 Şubat sürecinde millet iradesini hiçe sayan, milletin tercihlerinden dolayı tokatlandığı ve milletin vesayet altında bir bedel ödetilmeye çalışıldığı zihniyetin yansımalarını son ODTÜ olaylarında net olarak gördük."


Türkiye'nin eski Türkiye'ye olmadığını belirten Kaçar, kısa vadede 2023, orta vadede 2053 ve 2071 hedefi doğrultusunda, 76 milyon insanın bu ülkenin geleceği adına çok önemli bir irade ortaya konulduğunu söyledi.


AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise Malatyalıları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Eylül'deki Malatya mitingine davet etti.


"AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı"na katılan TPB Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil, burada yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in Suriye'de yaşanan olaylar karşısındaki tavrını eleştirdi.


Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarına ilişkin, "Binlerce, yüzbinlerce insan ölüyor. Şimdi şu söz doğru değil mi? Kimyasal silahlarla ölümler tespit edilirse bu işe bir son vermek için müdahaleye 'evet' diyelim. Peki tanklarla, makineli tüfeklerle, helikopterle bombalanarak ve uçaklardan atılan bombalarla öldürülmüşse o zaman ne olacak? Bunlara birilerinin sesi çıkmıyor, böyle bir şey olmaz. Ölüm ölümdür. Kimyasal silahla öldürmek bu işin en vahşisidir" dedi.


"Türkiye, bugün dünyanın hak ve hakikatini seslendiren gür sesidir" diyen Pakdil, şunları söyledi:


"Hakikaten bugün Birleşmiş Milletler'in yapısını şöyle bir ele aldığımız zaman, Başbakanımızın söylediği sözler gayet doğru. 5 ülkenin elinde bütün bir dünya adeta esir olmuş vaziyette. Onlar istemeden hiçbir şey olmuyor. Binlerce, yüzbinlerce insan ölüyor. Şimdi şu söz doğru değil mi? Kimyasal silahlarla ölümler tespit edilirse bu işe bir son vermek için müdahaleye 'evet' diyelim. Peki tanklarla, makineli tüfeklerle, helikopterle bombalanarak ve uçaklardan atılan bombalarla öldürülmüşse o zaman ne olacak? Bunlara birilerinin sesi çıkmıyor, böyle birşey olmaz, ölüm ölümdür. Kimyasal silahla öldürmek bu işin en vahşisidir."


Ortadoğu'da yaşananlara bazı İslam ülkelerinin de sessiz kaldığını dile getiren Pakdil, "Bakıyorsunuz darbelere darbe diyen yok ama Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Geçmişte olduğu gibi inşallah hakkın ve hakikatin hakim olduğu bir medeniyeti yeniden inşa edersek dünyanın tekrar sükun ve huzur bulduğunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.


Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı. AA