Saadet Partisi’ndeki büyük restleşme, Milli Görüş’ü bölünmeye götürüyor. Kongre için parti lideri Numan Kurtulmuş’a 15 Ağustos’a kadar süre veren Erbakan’ın, “Yoksa biz partimizi kurarız” dediği iddia edildi. Erbakan ise “Huzur” adında parti kuracağı iddiasını yazılı bir açıklamayla yalanladı.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan, Olağanüstü Kongre’nin 15 Ağustos’a kadar toplanmasını isteyerek, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a 12 gün süre verdi.

“Huzur” adında parti kuracağı iddiasını yazılı bir açıklamayla yalanlayan Erbakan, mücadelelerinin parti içinde süreceği mesajını verdi. “Kimse heveslenmesin” diyen Erbakan, iddiaları “asılsız ve maksatlı” olarak niteledi.

Necmettin Erbakan, “Gayemiz SP’nin Milli Görüş’ün temel esaslarından kopmaksızın bu sıkıntılı günlerden kurtulmasıdır. Milli Görüş’ü temel esaslarından koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. Ancak yakın çevresiyle sohbetinde kongrenin Ramazan ayının ikinci haftasına kadar toplanmasını isteyen Erbakan’ın, aksi halde kendi partilerini kuracaklarını söylediği iddiası ortaya atıldı.

Örgütün desteği yok

Erbakan’a yakın isimlerden Oğuzhan Asiltürk de, bin 231 delegenin 657’sinin kongre için imza verdiğini bildirerek, geçen haftasonu yapılan İl Başkanları toplantısında Kurtulmuş’un örgütün desteğini alamadığını savundu.

Kurtulmuş’a yakın isimlerden Şeref Malkoç ise il başkanlarının büyük çoğunluğunun Kurtulmuş’a destek açıkladığını belirtti. Malkoç, kongre sürecinin de başlatıldığını söyledi. Ancak, SP yönetiminin referandum öncesine rastlayan Ramazan ayında bir kongreye sıcak bakmadığı, kongreyi referandumdan sonraya bırakmak istediği belirtildi.

Kulislerde, Kurtulmuş için, “Numan bizi dinlemiyor, çizgiden saptı” dediği öne sürülen Erbakan’ın Olağanüstü Kongre’de kendi genel başkan adayını çıkarabileceği de konuşuluyor.

Kulislerde bu görev için SP’nin eski Genel Başkan Yardımcılarından Mete Gündoğan, eski Konya Belediye Başkanı Mustafa Özkafa ile Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç’ün adları geçiyor. (Hürriyet)