Anayasa tartışmalarına katılan terörist Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da avukatlarıyla yaptığı son haftalık görüşmedeki açıklamaları Fırat Haber Ajansı'nca yayımlandı.

BDP’den 1921 Anayasası’nın günümüze uyarlanması konusunda ısrarcı olmasını isteyerek, "BDP’nin ve tüm demokrat kesimin bunu iyi anlaması gerekir. Her iki çizgide de demokratik açılımlar yok. Kürtler ve demokratik güçler bunların birinden birini tercih etmek zorunda değiller. BDP ve demokratik güçler anayasa için yoğun bir çaba içerisinde olur ve kendi önerilerini sunarlar. İzlediğim kadarıyla da zaten sunuyorlar. Baraj ve parti içi demokrasi meselesi bu anlamda önemlidir. Kürtler eğer kendilerini tanıyan, demokratik açılımlar getiren bir anayasayı kim yaparsa yapsın desteklemelidir. Bunu AKP de yapsa destekler, CHP ve MHP de yapsa destekler. Ama kendilerini tanımayan, demokratik açılımları bünyesinde taşımayan bir anayasayı da desteklemezler.” dedi.

Önemli şeyler olabilir

AKP’nin kendilerini oyaladığını ve amacının tasfiye olduğunu belirten Öcalan, "Mayıs’ta bazı kritik şeyler olabilir. Şimdiden her seçeneğe hazır olmak lazım. Kürtlerin artık ara bir seçeneği kalmadı artık. Bu önümüzdeki dönemde bazı şeyler gelişebilir, tasfiyeye de çözüme yönelik şeyler de gelişebilir" dedi. (Mynet)
Editör: TE Bilisim