Danıştay kararı ile yeniden belde olan merkeze bağlı Karacasu beldesinde 7 Mart pazar günü yapılacak olan belediye seçimi öncesinde tansiyon ve heyecanın dozu giderek artıyor. Şu ana kadar beldede başkan adaylığı için isimleri geçen Süleyman Topçuoğlu ile Faruk Aksu adaylık için öncelikle iktidar partisini tercih ederken, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı beldede bir anket yaptırdı.

Cumartesi günü gerçekleştirilen ve beldede istisnasız tüm evlere girilerek yapılan anketle ilgili olarak bazı spekülasyonlar olurkan, AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay bir açıklama yaptı. Okay, anketin sağlıklı ve ciddi bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Beldedeki halkın seçimli ilgili fotoğrafını çekmeye çalıştıklarını ve hangi ismin aday olduğu takdirde seçimin kazanılacağı sorularına cevap bulabilmek için anket yaptıklarını söyleyen Başkan Okay, beldeye gönderilen 2 bin 100 anket formunun doldurulduğu bilgisini verdi.

23 Ocak 2010 tarihinde Ak Parti Merkez ilçe Teşkilatının Karacasu’da yaptığı anket ile ilgili internet sitelerinde çıkan haberler üzerine Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Kanal 46'yı telefonla arayarak bir açıklamada bulundu. Söz konusu haberlerde konu edilen ve isimleri geçen parti yöneticilerine anket çalışmalarında görev verilmediğini üzerine basa basa vurgulayan Necati Okay şunları söyledi:

“Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak Karacasu ve Kavlaklı Beldelerimizde 7 Mart 2010 tarihinde yapılacak Belediye başkanlığı seçiminde partimizi en iyi bir şekilde temsil edecek adayı belirlemek için ciddi çalışmalar ortaya koyuyoruz. 23 Ocak 2010 tarihinde 20 kişi ve bunlara yardımcı olarak kadın kollarından bayanlarla birlikte Karacasu kasabasında ev ev bir anket yapıldı. 1600 eve birebir girilerek o evlerde oturan vatandaşların görüşleri soruldu. Yapılan anket ile ilgili internet sitelerinde yapılan yayınlarda Belediye Başkan aday adayı olarak partimize başvuran Faruk Aksu’nun yanında yer alan kısacası taraf olan Mustafa Özsoy, Ökkeş Çolak ve Ali Aydın’a hiçbir şekilde bir görev verilmemiştir. Yine adaylardan birine yakın olduğu bilinen Mehmet Akif Kahveci'ye dahi teşkilat başkanı olmasına rağmen görev verilmemiştir.

Görevlendirdiğimiz partili arkadaşlarımızın da zikredilen bu isimlerin etkisinde kalacaklarına da kesinlikle inanmıyorum. Her iki aday ile ilgi bize şikayetler geldi. Gelen şikayetleri de değerlendiriyoruz. Yaptığımız bu anket bize ciddi bir veri olmuştur. Aday belirlennmesinde yöntem olarak kabul edilen kıstaslardan bir tanesi de ankettir. Ancak sadece anket soruçlarına bakarak da aday belirlemiyor, diğer kriterlerimizi de göz önünde tutuyoruz. Kimse endişe etmesin, bizi en iyi temsil edecek, bize seçim kazandıracak adayları ilan edeceğiz. Çünkü bizim için önemli olan bu seçimde Karacasu ve Kavlaklı belediye başkanlıklarını kazanmaktır. Duygusal davranmaya ise asla geçit yok."

ÖZSOY DA AÇIKLAMA YAPTI

Kanal 46 ve Maraş Gündem sitelerinde yayımlanan 'Karacasu halkından ankete tepki' başlıklı haberde ismi geçenlerden beldenin eski belediye başkanı ve şu anda iktidar partisinden İl Genel Meclisi üyesi olan Mustafa Özsoy da Kanal 46'yı arayarak bir açıklamada bulundu.

2004 yılında yapılan seçimde belediye başkanlığını Süleyman Topçuoğlu'na kaptıran Mustafa Özsoy, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğinden 2009 yerel seçimleri öncesinde istifa ederek İl Genel Meclisi adayı olmuş ve 7. sıradan seçilmişti. Topçuoğlu yenilgisinin acısını unutamayan Mustafa Özsoy, bu seçim sürecinde ise adaylardan Faruk Aksu'ya büyük destek veriyor. Geçen günlerdeki seçim bürosu açılışında sahneye çıkarak halkı selamlayan isimlerden birisi olması nedeni ile bir hayli eleştirilen Özsoy'un partili il genel meclisi üyeliği nedeni ile tarafsızlık ilkesini çiğnediği öne sürülmüştü.

Beldede cumartesi günü yapılan anketlerde başrollerde olduğu gerekçesi ile de eleştirilere uğrayan Mustafa Özsoy; "Ben anketin yapıldığı gün kent merkezinde idim. Öğle sıralarında saat 12 gibi Karacasu'ya gittim. Seçim bürosunda yaklaşık yarım saat emniyetten görevli arkadaşlar ile oturup sohbet ettikten sonra yeniden Kahramanmaraş'a döndüm. Durum böyle iken benim anketlerde etkin olabilmem kesinlikle mümkün değildir" diye konuştu.

Eski Başkan Süleyman Topçuoğlu'nun 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde AK Parti'ye yaptığı belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuru formunun kendisi tarafından dışarıya çıkarıldığı ve Aksu'ya verildiği şeklindeki iddia ve spekülasyonların da sorulması üzerine Mustafa Özsoy; "AK Parti il yönetim kurulu üyesi iken seçimler nedeni ile istifa etmiştim. Benim istifamın sonrasında böyle bir başvuru yapılmış. Söz konusu belgeyi benim dışarıya çıkardığım şeklindeki iddialar kesinlikle doğru değildir, olması da teknik olarak mümkün değildir" şeklinde konuştu.(ww.kanal46.com)