CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve medya patronu Durdu Özbolat, ‘Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi Kanal 46’da yayımlanan ‘Yıldönümü yaklaşınca Özbolat yine sahneye çıktı!.’ şeklindeki haber başlığı ile spotundan rahatsız oldu ve yazılı açıklama gönderdi.


Söz konusu haberin spotunda yer alan; “Kahramanmaraş'ın birçok önemli meselesinde pek gündemde olmayan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, kanlı Maraş olaylarının yıldönümü yaklaşınca yine sahneye çıkarak boy gösterdi.” cümlesinin yanıltıcı ve içerik olarak tümüyle gerçek dışı olduğunu öne sürdü.


HABERİN KONUSU NE İDİ?


CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat; CHP milletvekilleri Kamer Genç, Mustafa Moroğlu, Hüseyin Aygün ve Alevi kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte dün TBMM’de yaptığı ortak basın açıklamasında, Maraş olaylarının üzerinden 34 yıl geçtiğini ve hala üzerindeki paslı örtünün kaldırılmadığını öne sürdü. Bu gelişme, yukarıdaki başlık ve spot ile Kanal 46’da yer aldı.


Bunun üzerine Durdu Özbolat tarafından Kanal 46’ya gönderilen yazılı açıklamada şöyle denildi:


ÖZBOLAT’IN CEVAP VE DÜZELTME METNİ:


“Haber sitenizde 20 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Durdu Özbolat’ın Maraş Katliamı’nın 34. Yıldönümü nedeniyle TBMM’de yaptığı basın toplantısıyla ilgili haberde kullanılan ‘Yıldönümü yaklaşınca Özbolat yine sahneye çıktı!.’ başlığı ile spotunuz yanıltıcı ve içerik olarak tümüyle gerçek dışıdır.


Öncelikle belirtilmelidir ki; 1978’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddet olayları, sadece bir inanç grubunun veya belirli bir siyasi çevrenin acısı ve sorunu değil, tüm Maraş’ın ve Türkiye halkının ortak sorunu ve ıstırabıdır. Tarihi acılar ve hatalar, görmezden gelinerek, üstü kapatılarak yok edilemeyeceği gibi, sorunların kardeşlik ve birlik temelinde çözülmesine de engel olur.


34 yıl önce yaşanan katliamın üzerindeki örtünün kaldırılması, gerçek tertipçilerin ve faillerin ortaya çıkarılması, “katliam” gibi utanç verici bir hadiseyle adının yan yana anılmasını istemeyen tüm Maraşlıların ortak talebi ve özlemidir.


Amaç, kabuk bağlayan yaraları kanatmak, acılarımızı yeniden deşmek değil; halkımızın arasına kan ve gözyaşı sokarak, düşmanlık yaratarak birbirinden koparmaya çalışanlardan hesap sormaktır. Kahramanmaraşlının birliği, dirliği ve kardeşliği için gösterdiğimiz bu çabanın görülmemesi veya reddedilmesi; ancak ve ancak, art niyetli bir çabayla mümkün olabilir.


Ayrıca, ilimizin önemli meselelerine karşı duyarsız olduğum yönündeki iddianız, bizzat Maraş halkı tarafından da gerçeklere aykırı bulunacaktır. Değerli Kahramanmaraşlılar bilmektedir ki, onların vekili olarak TBMM’de bulunduğum süre boyunca sadece ülkemizin sorunlarıyla değil, Maraş’ın sosyal, siyasal, ekonomik sorunlarının ve taleplerinin sonuna kadar takipçisi oldum ve onun için çalıştım. İcra kuvvetine ve yetkisine sahip olmayan muhalefet partisinin bir milletvekili olarak, bölgeme karşı olan sorumluluklarımı ve hizmet görevimi en iyi şekilde yerine getirmek için mücadele etmekteyim. 


Tüm bunları bir gösteri malzemesi yaparak, olması gereken yerde değil de kameralar önünde ifade etmek gibi bir çaba içerisinde olmadım. Sorunların çözüm yerinin televizyonlar ve gazeteler olmadığının bilincinde olan sevgili hemşerilerim, görevimin reklam değil, çalışmak olduğunu bilmektedirler.  


Kuşkusuz, bir milletvekilinin çalışmaları hakkında seçmenlerini doğru bilgilendirmek hakkı ve görevi olduğu gibi; gazetecilik ilkelerinin bir gereği olarak basınımıza düşen görev de, tüm siyasi anlayışlara eşit mesafede durarak, siyasetçilerin faaliyetlerini tarafsız olarak kamuoyuna sunmaktır. 


İş bu cevap ve düzeltme metninin haber sitenizde Basın ve Medya Mevzuatı Hükümlerine uygun olarak aynen yayınlanmasını rica ederim. 


Saygılarımla.


Durdu ÖZBOLAT
CHP Kahramanmaraş Milletvekili”


(www.kanal46.com)